DruštvoKultura

Inicijativa za podizanje spomenika kralju Milanu u godini jubileja

Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša ukazao je na potrebu donošenja Odluke Skupštine grada o podizanju spomenika kralju Milanu, na istoimenom trgu i njegovog otkrivanja do avgusta 2018. kada bi pored otkrivanja trebala da bude odžana svečana akademija posvećena ideji SLOBODE i NEZAVISNOSTI.

Savet je dao preporuku da, povodom obeležavanja 140 godina slobodnog Niša i nezavisne Srbije, svi subjekti u gradu u svoje programske aktivnosti za 2018. godinu unesu aktivnosti kojima će prigodno obeležiti jubilej, sve pod motom “SLOBODA I NEZAVISNOST NEMAJU CENU”.

Takođe, preporučuju svim ustanovama kulture, organizacijama i manifestacijama koje finansira Grad Niš da u svoje programe unesu elemente, teme i akcije koji bi promovisali ideju slobode i nezavisnosti i time dali doprinos obeležavanju 140 godina oslobođenja Niša.

Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša stoji na stanovištvu da je 2018. godina istorijski trenutak kada bi svi građani Niša, ali ne samo oni, trebali iskazati svoju neizmernu zahvalnost minulim generacijama koje su nam ogromnim žrtvama izborile SLOBODU i NEZAVISNOST naše drage nam domovine“-stoji u saopštenju Saveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com