Društvo

Inicijativa Fondacije PONS: Da zagrejemo Gradsku organizaciju gluvih (VIDEO)

Fondacija PONS obraća  se svim uglednim Nišlijama kojima 1000 dinara ne predstavlja sumu koja im je neophodna za život, da ovom donacijom pomognu da se za nastupajuću zimu obezbedi grejanje za Gradsku organizaciju gluvih Niša čije su prostorije već dve godine hladne.

Iz niške Gradske organizacije gluvih kažu da su im prostorije gde održavaju sastanke – drugi dom. A taj dom je hladan već pune dve godine. Trenutno, ovo udruženje broji oko 400 članova, kako kažu, tu se druže, nekad se rode ljubavi, a po neka se završi i jako ozbiljno, brakom.

Za obnavljanje grejnog sistema, što uključuje revitalizaciju cevi i radijatora, kao i kupovinu kotla na pelet potrebno je 700 hiljada dinara. Oni taj novac nemaju, a zima se bliži.

Zbog toga je Fondacija PONS odlučila za strategiju da pozove 700 uglednih građanki i građana Niša da doniraju po 1000 dinara.

“Time bi izbegli situaciju da kroz uličnu akciju, onaj deo građanstva koji jedva preživljava, donira 50, 100, 200 dinara koji njima bukvalno znače opstanak”, kaže Ivan  Novković,  upravitelj ove Fondacije.

Fondacija PONS, preko Niških Vesti i Niške televizije, poziva sve ugledne umetnike, političare, advokate, lekare iz našeg  grada da se pridruže akciji i donacijom od 1000 dinara  pomognu Gradskoj organizaciji gluvih da zimu dočeka u toplim prostorijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com