Društvo

Informiši se, prepoznaj, reaguj na zelenašenje (VIDEO)

Aktivisti organizacije PROTECTA nedavno su imali akciju informisanja i edukacije građana na temu opasnosti od zelenašenja.

Iz ove organizacije navode da je u Nišu veliki broj građana suočen sa ovim problemom, ali da na žalost ne znaju ili nemaju kome da se obrate. Zbog toga je jedna od njihovih aktivnosti i pružanje besplatne pravne pomoći građanima u vezi sa ovim problemom ili ukoliko su im potrebne dodatne informacije i saveti. Svi zainteresovani građani mogu se javiti na broj telefona 060 14 111 80 ili direktno odu do prostorija PROTECTA-e.

„Na osnovu istraživanja koje smo radili pre nekoliko meseci shvatili smo da veliki broj gradjana Niša ima problema sa zelenašenjem, na žalost,
oni su stalno u sivoj zoni, niti institucije znaju za njih, niti organizacije daju neku adekvatnu pomoć“, objasnio je Miloš Stefanović.

Ovo akcije deo je projekta „Udružena i osvežena zajednica protiv zelenašenja“, koji ima za cilj da ojača kapacitete građana, organizacija i institucija u Nišu kako bi mogli da prepoznaju zelenašenje i opasnosti koje ono donosi.

Foto: PROTECTA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com