Društvo

Informatika obavezna od 1. septembra

Od naredne školske godine informatika i računarstvo bi trebalo da bude obavezan predmet od petog razreda, koju će đaci učiti sa jednim časom nedeljno, a u okviru tehničkog obrazovanja 30 odsto sadržaja će biti posvećeno preduzetništvu, navodi školski portal.rs

Od naredne školske godine informatika i računarstvo bi trebalo da bude obavezan predmet od petog razreda osnovne škole, koju će đaci učiti sa jednim časom nedeljno.

U ovom trenutku Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja izrađuje predlog novog nastavnog plana i programa za peti razred i on bi trebalo da bude završen tokom februara.

Zanimljivo je da su novi nastavni programi informatike već spremni, i to za ceo drugi ciklus osnovnog obrazovanja, jer su urađeni tokom prošle školske godine, u sklopu inicijative prethodne prosvetne vlasti za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta, prenosi školski portal.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button