Ekonomija

Industrijska proizvodnja u Nišu porasla za 0,4 odsto

Prema podacima gradskog Sekretarijata za privredu Industrijska proizvodnja u Nišu u prvom tromesečju ove godine veća je za 0,4 odsto, nego u istom periodu prošle godine.

Posmatrano po mesecima, za industrijske proizvodjače u Nišu najuspešniji mesec u prvom kvatalu ove godine bio je januar s obzirom na to da je u tom mesecu zabeležen rast industrijske proizvodnje od 12,8 odsto.

Industrijska prozvodnja je u februaru bila manja nego u istom mesecu prošle godine za 6,3 odsto, a u martu za 3,4 odsto.

Prema zvaničnoj statistici, proizvodnja poluproizvodau prvom tromesečju porasla je za 18,8 odsto, energije za 10,6 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 odsto.

U istom periodu, proizvodnja kapitalnih proizvoda opala je za 36,5 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 odsto.

Medju granama preradjivačke industrije, prednjači proizvodnja gume i plastike koja je u Nišu od januara do marta porasla za 166,7 odsto.

Proizvodnja pića porasla je za 27,8 odsto, električne opreme za 23,6 odsto, a proizvodnja prehrambenih proizvoda za 11,4 odsto.

Pad od 61,3 odsto zabeležen je u proizvodnji mašina, za 34,1 odsto opala je proizvodnja metalnih proizvoda, za 1,8 odsto proizvodnja računara, elektronskih i optičkih proizvoda, a za 0,6 odsto proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com