Društvo

IN MEMORIAM: STOJAN RANĐELOVIĆ-PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA NIŠA OD 1992-1996

Rođen je 4.09.1938. u selu Paljina, gde je i završio osnovnu školu. Gimnaziju “Svetozar Marković”, Višu ekonomsko-komercijalnu školu, a potom i Pravno-ekonomski fakultet završio je u Nišu. Radio je u Zavodu za plan sreza Niš, u Stambenom preduzeću Niš, a bio je i direktor preduzeća “Nišstan”.

Za predsednika SG Niša izabran je 1992. kao kandidat Socijalističke partije Srbije. Za vreme njegovog mandata, u saradnji sa Savetom za razvoj Niša, ostvareni su značajni rezultati.

Izgrađeno je 650 objekata, od kojih 220 na selu, uređen je gradski trg i šetalište u Obrenovićevoj ulici, izgrađeno je više od 200 000 kvadratnih metara novog poslovnog prostora, 22 kilometra vodovodne i kanalizacione mreže u 150 ulica, 11 kilometara kolovoza u 135 ulica, 35 trafostanica.

Završen je Park Svetog Save, rekonstruisana centralna gradska pijaca I još 6 drugih, izgrađeno je 20 školskih objekata, rekonstruisana Dečija klinika, završena izgradnja TPC “Kalča”, Dušanov bazar, Ambasador, Zona I, II i III.

Izgrađen je novi podzemni prolaz, Kuća za venčanje. Štampani su prvi tomovi Enciklopedije Niša.

Opelo i sahrana Stojana Ranđelovića obaviće se na niškom Novom groblju u subotu, 19.maja, sa početkom u 12.30 časova

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com