Hronika

IN MEMORIAM: Preminuo Milan Reljić Relja

Milan Reljić Relja stručnjak za kompjutere, jedan od prvih u Nišu koji je na njima prelamao tekstove (za časopis „Gradina” i „Gradinina” izdanja), radnik Niškog kulturnog centra, veliki zaljubljenik u naučnu fantastiku i kosmonautiku, jedan od osnivača Kluba naučne fantastike „Lira”, jedan od prvih članova „Setiathome”, preminuo je u subotu 15. decembra 2018. godine.

Za njega svi imaju samo reči hvale, divan čovek i prijatelj, uvek raspoložen i vedar, pun pozitivne energije i lepih reči…Bio je zaljubljenik u grčko more…

 

Opelo će se održati u utorak, 18. 12. 2018. u 12.30, a sahrana u 13.00 na Novom groblju u Nišu.

Redakcija Niških Vesti može da se pohvali izuzetnom saradnjom sa Reljom.

Ovaj Nišlija zaslužan je što danas imamo panoramske fotografije Niša iz osamdesetih godina. Svojim foto-aparatom zabeležio je Trg kralja Milana, prostor gde se danas nalazi TC „Kalča“, Dom zdravlja, tadašnji završetak Bulevara Nemanjića, Čair i mnoge druge zanimljive detalje.

Uvek ga je zanimala tehnika pa je upisao mašinsku školu, a zatim i Mašinski fakultet. Tada je često putovao u inostranstvo kako bi nabavljao računarsku opremu, a kako je za kompjuter bilo potrebno i do 5.000 maraka, morao je da proda svoj prvi jači motor kako bi ga kupio.

Niške Vesti su pisale o njemu, a šta je tada govorio i fotografije koje je uslikao možete da pogledate ovde.

Iza sebe ostavio je suprugu Maju i i sina Milutina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com