Hronika

IN MEMORIAM: Preminula dr Daniela Đorđević, pedijatar-neonatolog Klinike za pedijatriju u Nišu

Poslednjih dana decembra napustila nas je, u 52-oj godini, Dr Daniela Đorđević, pedijatar-neonatolog Klinike za pedijatriju u Nišu, saopštio je kolektiv Klinike za pedijatriju UKC Niš.

Dr Daniela je zaposlena kao jedan od najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Nišu. Od početka svoje karijere je bila uključena u rad i razvoj Odeljenja za intenzivnu negu i terapiju, obavljaući najteže i najstresnije poslove.

Završila je specijalizaciju i subspecijalizaciju sa najvišim ocenama. Obrazovala se na brojnim sastancima u zemlji i insotranstvu. U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri mnogo je truda uložila u lečenje najugroženije dece Jugoistočne Srbije. Vremenom je izrasla u izvanrednog pedijatra koji je imao odlične procene stanja pacijenata i izbora odgovaraćućeg lečenja. Zahvaljujući njenom znanju i umeću, daleko od očiju javnosti, iza zatvorenih vrata Odeljenja za intenzivnu terapiju i neonatologiju spašeno je na stotine života naših najmlađih pacijenata. Klinika za pedijatriju je ostala bez vrhunskog lekara. Zaposleni na Klinici su izgubili dobrog i pouzdanog druga i kolegu, jednu milu, skromnu i nenametljivu saradnicu-navodi seu saopštenju.

Napustila nas je tiho, baš kako je i živela, ne želeći da svojom bolešću optereti nikog. Međutim, svojim odlaskom, ostavila je veliku prazninu i tugu kod svih nas koji smo je poznavali i imali privilegiju da radimo sa njom.

Kolektiv Klinike za pedijatriju UKC Niš

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Nazalost, prerano smo je izgubili. Neka joj je laka zemlja, stvarno je veliki gubitak za sve, samo reci hvale, spasila mi je sina, koji je prevremeno rodjen, i borila se sa nama tri nedelje, posle cega smo otisli kuci nasmejani i srecni. Zbog nje, mogu tako reci, imamo zdravog i veselog malisana, a verujem da ih ima jos puno, sto u Nisu, to i u regionu!
    Bog da joj dusu prosti!

  2. Saučešće porodici i bližnjima,veliki gubitak za sve nas u Niškom okrugu.
    Ali koliko nepismenih nazovi novinara u ovom portalu rade to je strašno ,ko im je urednik ,čita li šta pišu i kako pišu neznam,uglavnom katastrofa, super se uklapaju u sns sivilo!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com