Društvo

IN MEMORIAM – Preminuo prof. dr Saša Živić

U Nišu je sinoć posle duge i teške bolesti u svojoj 62-oj godini preminuo specijalista pedijatrije, endokrinolog prof. dr Saša Živić.

Saša Živić je rođen 23. maja 1960. godine u Nišu. Medicinski fakultet u Nišu završio je 1985. godine, a magistrirao na istom fakultetu 1993. godine.

Doktorirao je 1999. na Medicinskom fakultetu u Beogradu, u doktoratu se bavio dijabetesom kod dece, bio je redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Nišu.

Bio je specijalista pedijatrije, a njegova uža sfera interesovanja bili su poremećaj rasta i dijabetes kod dece.

Bio je predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra u Nišu od 2002. do 2003., a direktor KC od 2003. do 2004. godine. Od 2012. godine bio je pomoćnik generalnog direktora KC Niš, sa kojeg je smenjen jer je kritički govorio o stanju u niškom i srpskom zdravstvu.

2013. godine izabran je za predsednika Upravnog odbora Specijalne bolnice u Sokobanji.

Potiče iz lekarske porodice, njegov otac je bio profesor na Medicinskom fakultetu, a rođeni brat Miško Živić specijalista je za uho, grlo i nos  i direktor ORL Klinike u Nišu.

Ostaće upamćen kao pedijatar koji je ceo svoj radni vek bio posvećen  lečenju dece ne gledajući na radno vreme.

Prof dr. Saša Živić je bio i politički aktivan, bivši je funkcioner DS, pred izbore 2016. godine pristupio je Novoj stranci Zorana Živkovića.

Objavio je veliki broj radova u uglednim medicinskim časopisima, kao i na portalima koji se bave zdravljem i medicinom.

Pisao je i kolumne u kojima je iznosio svoje viđenje aktuelnog društvenog trenutka.

O mestu i vremenu sahrane prof. dr Saše Živića javnost će biti naknadno obaveštena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

14 Komentara

  1. Veliki čovek i izuzetan lekar, hvala ti za sve što si učinio za svu decu pa i za moju ćerku, počivaj u miru

  2. Izuzetan čovek i stručnjak. Pokretna enciklopedija. Zdravstvo je izgubilo mnogo ,kao i njegovi mnogobrojni pacijenti. Posvećen lekar svojim pacijentima,dostupan uvek za savet i za pomoć pacijentu i njihovim porodicama. Jedan od retkih koji je pamtio svakog svog pacijenta od prve posete,i bezobzira što je bio pedijatar,svoje pacijente je lečio i u poznijim godinama. Nek mu je večna slava,i hvala mu na svemu.Ostaće upamćen jer se takva veličina od Čoveka ne zaboravlja!

  3. Pocivaj u miru doktore! Bila mi je velika cast kada sam te upoznao. Posvetio si veliku paznju u lecenju mog deteta, pruzanje saveta i konsultacija nisu predstavljali za tebe problem u ma kom vremenu bilo potrebno…!

  4. Драги пријатељу ,”Мало је људи попут тебе” .Био си више од лекара ,хвала ти на свему и бићеш заувек у нашим срцима.Нека те анђели чувају!Твој Никола са Каћом и Гвозденом.

  5. Slava mu i hvala jer nemamo takvog lekara ni na pomolu! Covek za sva vremena! Laka mu zemlja !

  6. Kazu da je u zivotu najteze biti covek a njemu je to bilo najlakse.Pocivaj u miru i hvala na svemu,

  7. Beчно сећање и Царство Небеско поштованом др Саши,моје саучешће

  8. Iskreno saučešće porodici.Za svakog pacijenta bio je na usluzi 24 časa.Radio je predano i iznad svega stručno! Malo je ovakvih ljudi.

  9. Nije mi jasno Vi gradjani Nisa da se ne javite i izrazite saucesce porodici Zivic, sramota koliko je samo vase dece Dr.Sasa lecio, stidite se.

  10. Ne mogu da verujem da smo Vas tako rano izgubili… Ostaćete nam zauvek u srcu, onakvi kakvi ste uvek bili, plemeniti, topli, puni razumevanja i pravih reči. Pozdrav, profesore…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com