Društvo

IN MEMORIAM: Napustio nas je dobri Doca, Milan Jelenković

Jutros je u Nišu posle duge i teške bolesti u šesdesetšestoj godini preminuo stomatolog- protetičar Milan Jelenković.

Milan Jelenković je rođen u Nišu, 1956. godine, a njegova ordinacija u glavnoj Obrenovićevoj ulici nije bila samo mesto sa stomatološkom stolicom, jer je Milan bio i kolekcionar ploča i veliki poštovalac rok muzike.

Upravo zbog toga, bio je poznat i kao zubar niiških rokera.

Izvanredan zubar i protetičar koji je uvek imao dosta posla, imao je vremena i za velike rok koncerte širom Evrope i bivše Jugoslavije.

Pripremao je Leksikon Yu-ploča, LP-ja i singlova od početka rokenrola do 1990. godine, ali je smrt bila brža.

Milan Jelenković je, uz Zvonka Karanovića i Gorana Kostića (Kosta “Novembar”), jedan od osnivača nezavisne muzičke kuće “No mans land”.

Ostaće upamćen i po replici iz filma koju je često upotrebljavao šaleći se sa svojim pacijentima – “Mora da boli kod čika Zube” .

Od Milana se prijatelji opraštaju preko društvenih mreža.

“Kažu da nedeljom umiru dobri ljudi…ima istine u tome…naš dobri Milanče, naš Jelenković, moj šjor dotur, sada je negde gore i verovatno sluša Hendrixa… ne brini doture za šesticu dole levo, snaći ću se nekako…a ti odmori, dosta si se naradio”, ovim se rečima oprostio Dragan Aranđelović Ara.

O mestu i vremenu sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Уколико се сећам, осмдесетих се орила реклама, која је охрабривала и мале пацијенте да се не плаше одласка код зубара.Нисам сигурна , али било је “…..и ништа не боли, Јеленковић”.Слава му и хвала, многи захваљујући њему имају разлог да покажу најлепши осмех.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com