Društvo

Imenovan novi Gradski pravobranilac

Na petoj sednici Skupštine Grada Niša za novog Gradskog pravobranioca imenovana je Marija Brajdić, diplomirani pravnik.

Ona je imenovana na predlog predsednika Skupštine Bobana Džunića, jer je dosadašnjem pravobraniocu istekao mandat.

Boban Džunić; foto: P. V.

“U formi predlagača danas sam ja kao predsednik Skupštine, tako je propisano. Ili jedna trećina odbornika ili predsednik Skupštine predlažu pravobranioca. Za pravobranioca sam predložio gospođu Mariju Brajdić, koja je do sada vršila funkciju načelnika Opšinske uprave GO “Palilula” u Nišu. Gospođa Marija Brajdić ima impozantan CV”, kazao je Džunić.

Dosadašnji pavobranilac, koji je izabran iz redova zamenika pravobranioca, na osnovu Zakona o državnom pravobranilaštvu i skupštinske odluke, dodao je Džunić, po automatizmu biće zamenik novog pravobranioca.

Novi Gradski pravobranilac Marija Brajdić je diplomirani pravnik.

U Gradskoj upravi bila je u stalnom radnom odnosu od 1999. do postavljenja na funkciju načelnice Opštinske uprave GO “Palilula” septembra 2012. godine.

Licencirani je trener Nacionalne akademije za javnu upravu od prošle godine, poseduje dozvolu za posredovanje Ministarstva pravde, član je mreže za ljudske resurse i mreže načelnika SKGO.

Učesnik je na brojnim domaćim i stranim projektima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com