Društvo

Ima samo sedam godina i ISTORIJSKI USPEH za Niš

Devojčica Sofija Rodić iz Niša osvojila je bronzanu medalju na međunarodnom kupu u Celju, Republici Sloveniji. Ovaj uspeh mlađane Nišlijke ima istorijsku težinu, jer niko pre nje u Niš nije doneo međunarodnu medalju u brzom klizanju na ledu.

Ona je u Sloveniju otišla sa samo nekoliko treninga na ledu i to pred sam put za Celj. Zadivljujuće je i to da je na ovom takmičenju nastupila sa običnim dečijim klizaljkama, a ne profesionalnim kakve su imale ostale takmičarke.

Na pitanje kako se provela u Sloveniji i kako se uklopila u tu atmosferu, Sofija kaže da ih ništa nije razumela.

Foto: Privatna arhiva

“Pričali su svi oko mene ali ja ih nisam baš razumela, dve devojčice su nešto šaputale jedna drugoj pored mene, a ja sam samo pomislila u sebi e videćete vi na stazi”, kaže nasmejano Sofija.

Dodaje nije bilo naporno već lepo, ako se pruži prilika otići će opet, mada nikako u drugi plan ne stavlja rolere koji su njena prva ljubav.

“Ona je vredno radila na treninzima, upravo neke važnih stvari koje je naučila u našem klubu ona je primenina u samoj trci, što joj je donelo ovu međunarodnu medalju”, kaže njen trener Srđan Nonić, iz niškog Roler kluba Oxigen.

Trener priznaje da je bio nepoverljiv prema odlasku u Sloveniju, ali ono što je dobro jeste da je otac Petar Rodić bio uporan i odlučan.

“Samo je rekao idemo da probamo i bio je u pravu”, kaže Nonić.

“Intro Lajn” je beogradski klub gde će Sofija nastaviti da usavršava brzo klizanje, rolera se ne odriče.

Upravo vozeći rolere Sofija je ponela najsvetlija odličja na brojnim domaćim i inostranim takmičenjima, to je ukupno 19 medalja, pehar kao i puno diploma. Pobednica je beogradske “Rolerijade”, međunarodne trke u veleslalomu i slalomu na rolerima.

Sofija Rodić, pohađa prvi razred Osnovne škole “Ratko Vukićević”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com