Virus KoronaZdravlje

Ima li šta lepše? Pacijenti, zdravi, počeli da napuštaju halu Čair i druge niške bolnice

Ovu sliku smo svi čekali. Pacijenti koji su se izborili sa koronavirusom otišli su svojim domovima. Juče i sinoć su iz privremene bolnice u hali “Čair” otpuštena 22 pacijenta, posle dva uzastopna negativna rezultata testiranja na COVID 19.

 

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša; Foto: press služba

“Evo konačno i lepih i pozitivnih vesti iz Niša. Ono što nas raduje je da će danas kući otići još oko 30 izlečenih, i nadamo se da će narednih dana biti sve više testiranih i otpuštenih i iz drugih privremenih bolnica”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

 

Da će i danas veliki broj pacijena napustiti niške bolnice potvrdio je i šef Kriznog štaba Branislav Nadimović. On je rekao da još 150 ljudi čekaju rezultate testova i ukoliko budu negativni i oni će Vaskrs provesti sa svojom porodicom.

Foto: press služba gradonačelnika Niša

Bulatović se zahvalim ministru Nedimoviću i njegovim saradnicima, pre svega, na obezbeđivanju velike količine testova, ali i u ubrzanju procedure dobijanja rezultata, kako onih kojim se potvrđuje prisustvo virusa, tako i testova koji se rade kada dolazi do izlečenja.

Foto: press služba gradonačelnika Niša

U Кliničkom centru Niš, do 16:00 časova, 17. aprila, 2020. godine, ukupno je hospitalizovano 568 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19. U starom delu КC Niš, ukupno 220 pacijenata i u novoj zgradi КC Niš 348 pacijenata.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 18 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra „Čair“, hotelu “Centroturist” i studntskom domu Medicinskog fakulteta, hospitalizovano je 513 pacijenata pozitivnih na korona virus COVID-19. Svi su sa lakom kliničkom slikom, ili bez simptoma.

U Niškoj Banji, u hotelu Zelengora, trenutno je hospitalizovan 131 pacijent.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Žao mi je što u Niškoj Banji više nemamo ni jedan hotel. Zelengora nije hotel nego zdravstvena ustanova. Druga malo ironična stvat sa hospitalizacijom u takvim centrima licima sa virusom kom kao i drugim virusima pogoduje vlaga a Zelengora ima bazen kao i Radon i Terme se malo kosi da strukom jel da Stručnjaci?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com