Promo

Ima li razlike između “malog” i VELIKOG NIŠKOG PIVA?

Malo Niško pivo je mnogo bolje od velikog!

Veliko pivo je jače, više mi se sviđa od malog!

Meni su ista, i veliko i malo Niško, ne vidim razliku! Kako god, to je moj prvi izbor.

Jedna od najustaljenijih polemika koja se vodi u kafanama, restoranima, kafićima, pred prodavnicama pa i u domovima na jugoistoku Srbije jeste ona koja je vezana za nedoumicu ima li razlike između Niškog malog 0,33 piva, i velikog Niškog 0,5. Među ljubiteljima dobrog piva nastale su mnoge teorije; da je razlika između ova dva proizvoda istog imena velika, da je to zbog veličine i oblika flašice, boje stakla koje propušta manje ili više svetlosti, recepture, sirovina koje se koriste u proizvodnji i tako dalje.

NIŠKA PIVARA

Ipak, mnogi će se iznenaditi kada čuju da, zapravo, ne postoji razlika između velikog i malog Niškog, da se pivo toči u manje i veće flaše iz istih tankova, i pre toga proizvodi bez ikakvog odvajanja piva namenjenog za manje ili veće flaše.

Iako je procenat alkohola isti (4.7%), komentari pojedinih ljubitelja Niškog piva ukazuju da je Niško 0,5 jače od 0,33 ali… Da li je baš tako? To može biti subjektivni osećaj, ponajviše zbog fame koja je nastala oko nedoumice gde se kriju razlike kod Niškog velikog i malog piva.

Fama će, svakako, trajati, nedoumica će ostati i o tome će se pričati iako je jedina razlika, zapravo – u količini. Dakle, odgovor na pitanje „Ima li razlike?“ odgovor je „Ne, osim u količini“. Tako da, u slučaju nestašice, malo pivo možete zameniti velikim i obratno, bez ikakve bojazni da ćete prestati da se osvežavate svojim omiljenim – Niškim pivom.

NIŠKA PIVARA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Glavna razlika je u flasici. Flasica malog Niskog piva je najzgodnija pivska flasica za ispijanje direktno iz nje i u tome je najveca draz. I to vazi ne samo kao poredjenje sa velikim Niskim pivom vec u poredjenju sa vecinom piva koje mozemo naci u prodaji.

  2. Laž! Vlasnici Niške pivare su bugari i jedino pivo koje izvoze u Bugarsku je malo Niško pivo, zato je i kvalitetnije.

  3. uvek osetim razliku kad mi u čaši donesu i jedno i drugo pivo ,normalno malo mi više odgovara

  4. uvek osetim razliku kad mi u čaši donesu i jedno i drugo pivo ,normalno malo Niško mi više odgovara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com