DruštvoPolitika

Ilić: Solidarna pomoć nije vanredni benefit, koji se omogućava samo gradskim funkcionerima

Povodom teksta “Odbornik Stanković zahteva da Grad odustane od isplate 40.000 dinara pomoći funkcionerima na stalnom radu i da novac preusmeri na socijalno ugrožene”, oglasio se Nikola Ilić, predsednik niškog Odbor za administrativna pitanja Skupštine Grada koji kaže da je “podatak” istrgnut iz konteksta i da se stvara slika koja nije tačna.

Ilić detaljno objašnjava o kakvoj se zapravo pomoći radi.

Odbor za administrativna pitanja u Skupštini Grada Niša ima nadležnosti za pitanja iz radno pravnih odnosa koji se tiču svih izabranih, postavljenih i imenovanih lica, počinje Ilić.

“Član 3. zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, navodi da izabrana, postavljena i imenovana lica tj. funkcioneri na stalnom radu imaju status zaposlenih i oni imaju sva prava i obaveze iz radno pravnih odnosa kao službenici i nameštenici. U skladu sa zakonom i aneksom posebnog kolektivnog ugovora zaposlenih u gradskim upravama koji je potpisan na predlog njihovih sindikata , svi zaposleni u gradskim upravama pa i funkcioneri na stalnom radu imaju pravo na solidarnu pomoć zbog prevazilaženja negativnog uticaja i posledica energetske krize u predstojećem zimskom periodu”, kaže za Niške Vesti Ilić.

On dodaje da je odbor za administrativna pitanja isključivo u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima doneo rešenje koje se odnosi samo na izabrana, postavljena i imenovana lica.

“Solidarnu pomoć u istoj visini primiće i svi zaposleni u gradskim upravama Grada Niša a  pojedini opozicioni odbornici žele da predstave da je rešenje odbora za administrativna pitanja o dodeli solidarne pomoći neki vanredni benefit, koji se omogućava samo gradskim funkcionerima što je totalna neistina, a zaboravili su da kažu da će tu istu vrstu pomoći primiti više hiljada zaposlenih. Tako da molim opozicione odbornike da se uzdrže od davanja paušalnih i populističkih izjava zarad dobijanja političkih poena i da neistinama ne unose nemir među građane Niša”, završava Nikola Ilić, predsednik niškog Odbor za administrativna pitanja Skupštine Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com