DruštvoEkonomija

Ilić: Broj poreskih obaveznika se povećao za šest hiljada

Zbog gradnje novih objekata broj poreskih obveznika povećava iz godine u godinu, a ove godine broj je povećan za oko šest hiljada, izjavila je Načelnica Uprave za finansije Nina Ilić, koja je tom prilikom zamolila građane da budu strpljivi jer će sva poreska rešenja biti dostavljena na adrese u narednih desetak dana.

Prema njenim rečima, u našem Gradu trenutno ih ima oko 120 000.

Prošle godine je doneta Odluka o utvrđivanju prosečnih cena na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu, koja se primenjuje od 1. januara ove godine. Tada je druga zona pripojena prvoj poreskoj zoni jer su se približile po komunalnoj i infrastrukturnoj opremljenosti.

„Molim građane da budu strpljivi jer će sva rešenja u narednih nedelju dana do deset dana biti isporučena na adresu. Sva ona rešenja koja su stigla u Elektronsko poštansko sanduče su već pre desetak dana stigla. Ko nije to otvorio može na šalteru u Gradskoj upravi na Jedinstvenom upravnom mestu, na našem šalteru „eUprave“ da dobije sva uputstva kako će moći da otvori sanduče i preuzme rešenje“, ističe ona i pojašnjava zašto su neki obveznici dobili malo uvećana rešenja po pitanju zona.

Ona poziva naslednike preminulih poreskih obveznika da se sami prijave lokalnoj poreskoj administraciji, kako bi dobili i eventualna umanjenja.

Druga poreska zona pripojena prvoj, predviđene nove cene poreza

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com