Hronika

Ikonopiscu 35 godina zatvora za ubistvo starice u Nišu

Zbog teškog ubistva Jelice Tatarovski (82) iz Niša, ikonopisac Vladan Grahovac (29) iz Raške provešće u zatvoru 35 godina. Ova odluka je donete pošto je Vrhovni kasacioni sud odbio kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti njegovog branioca advokata Predraga Stefanovića protiv pravnosnažne presude Apelacionog suda u Nišu kojom mu je izrečena pomenuta kazna.

Apelacioni sud je 20. septembra 2022. godine usvojio žalbu javnog tužioca izjavljenu na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu donetu 25. marta iste godine, kojom je Grahovcu zbog svirepog zločina izrečen zatvor od 30 godina i povećao mu kaznu za još pet godina.

Grahovac se tereti da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem brutalno usmrtio staricu u njenom stanu zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu, gde je stanovao ranije kao student medicine, a potom pobegao za Beograd gde je i uhapšen nekoliko dana kasnije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com