Društvo

Igrom do znanja

Na jedanaestom festivalu “Nauk nije bauk” koji je održan u petak i subotu, Filozofski fakultet u Nišu predstavio se sa čak pet postavki. Među njima, veliko interesovanje privukao je kviz koji su osmislili sudenti sa Departmana za istoriju, a koji su upotpunili kostimirani gosti, kao i “intervju sa Vukom Karadžićem”.

Kroz igru asocijacije i kviza posetioci su mogli da se upoznaju sa najznačajnijim istorijskim spomenicima Niša i uz priču o njima koju su im predstavljali marljivi studenti, raspoređivali su ih na karti grada.

“Zainteresovani su dolazili gledali figurice spomenika i pogađali o kom se spomeniku radi. Nakon toga bi ih raspoređivali po karti Niša. Karta je iz 1737. godine, iz bečkog Ratnog arhiva. Na taj način, kroz priču i igru upoznali su se sa istorijom Niša”, rekao je Vojin Ranđelović, student treće godine istorije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Foto: P. V.

Na taj način, osnovcima i srednjoškolcima, dodaje Ranđelović, predstavljeno je i šta se to radi na Departmanu za istoriju tokom studija.

Veliku pažnju posetilaca privukla je i postavka Departmana za komunikologiju i srbistiku. Studenti su radili intervju sa Vukom Karadžićem, koji je bio prikazan u 3D postavci.

Pored svih njih, svoje postavke imali su i studenti Departmana za pedagogiju, psihologiju, sociologiju i socijalni rad i studijska grupa za filozofiju. Kroz testiranje posetioci su mogli da nauče kako da se odnose prema osobama koje su različite, saznaju nešto o svom emocionalom status, kakvi su u partnerskim odnosima.

A Filozofi su organizovali šetnju kroz Platonovu pećinu, koja se odvijala kroz igru i odgovore na pitanja.

Svojom kreativnoću i inovativnošću studenti Filozofskog fakuteta u Nišu, i ove godine, definitivno su pokazali da društvene nauke mogu biti i te kako zanimljive i još jednom potvrdili da definitivno nauk nije bauk!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com