Društvo

Igrom do računara

U Osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Nišu otvoren je informatički kabinet za niže razrede. Učenici ove škole, opremanje kabineta su osvojili na prošlogodišnjim ’’Igrama bez granica’’, koje je organizovala Gradska opština Medijana. Oni su pobedili u konkurenciji deset škola sa teritorije ove gradske opštine. Kabinet je opremljen sa pet računara, za šta je opština izdvojila 150 hiljada dinara.

“Ovom donacijom koju smo zaslužili takmičeći se, a zahvaljujući gradskoj opštini Medijana, opremićemo učionicu za niže razrede i predmet Od igračke do računara”, kaže Dušica Tričković direktor OŠ “Radoje Domanović”. “Škola već ima dva informatička kabineta u kojima rade učenici starijih razreda, ali sun am ovi računari sada dobro došli za najmlađe đake”.

Ona je dodala da joj je drago da je Gradska opština Medijana prepoznala koje su potrebe škola i njihovih učenika, a to je da razvija kod njih takmičarski duh na jedan zdrav način ali da istovremeno neguje i zdrav stil života kod najmlađih stanovnika.

Igre bez granica organizovala je Gradska opština Medijana, a ove prema rečima Nebojše Kocića, predsednika ove opštine, igre će i ove godine biti organizovane.

“Đaci OŠ “Radoje Domanović” su pobedili, a prva nagrada je bila opremanje računarskog kabineta, a mi danas njima uručujemo tu nagradu”, kazao je Kocić. “Nagradićemo i drugoplasiranu školu, to je OŠ “Car Konstantin” i njima ćemo napraviti golg teren”.

Najmlađi učenici OŠ “Radoje Domanović” su za goste pripremili prigodan program kako bi se zahvalili predstavnicima opštine na donaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com