Društvo

„Igre bez granica“ – Festival spretnosti i veština

U prvoj nedelji juna, od 4. do 6. juna 2018. godine, Gradska opština Medijana organizuje za učenike mlađih razreda deset osnovnih škola sa svoje teritorije „Igre bez granica“.

Najmlađi osnovci, njih dve stotine, takmičiće se u pet igara: nabacivanje obručeva na čunjeve, poligon spretnosti, skok u dalj, igra džinova i trka u džakovima.

Pozdravljajući direktore i nastavnike osnovnih škola predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da opština mnogo polaže na decu i mlade i vodi brigu o poboljšanju kvaliteta njihovog života.

Kocić je podsetio i na nagradu-Ponosnu kolevku, koju je Gradska opština Medijana dobila za podsticaj nataliteta i dosadašnju pronatalitetnu politiku.

“Ovu nagradu dobili smo zbog pomoći porodicama sa troje dece u iznosu od 120 000 dinara, poklonu od 10 000 dinara za svako prvorođeno dete u nedelji, za finansiranje vantelesne oplodnje za dvadeset bračnih parova sa po 200 000 dinara,Karticu za mamu i bebu sa popustima i mnoge druge aktivnosti koje realizujemo”, istakao je Kocić.

Savetnik predsednika Gradske opštine Medijana Danijel Arsenković je prisutnima prestavio projekat Igara bez granica, zamolio ih da pripreme timove, a opština će sa svoje strane obezbediti sve da takmičenje prođe u najboljem redu. Izvučeni su parovi za početak takmičenja, određene boje dresova i dogovoreni termini. Arsenković je zahvalio direktorima i nastavnicima na podršci i dobroj saradnji koju nastavljamo i kroz ovu manifestaciju.

Kroz ovo takmičenje biće nastavljena i saradnja sa Fakultetom sporta i fizičke kulture čiji će profesori i studenti suditi takmičenja.

Takmičenje će trajati tri dana, a brojne vredne i zanimljive nagrade najboljima bi trebalo da uruče fudbaleri Crvene zvezde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com