DruštvoObrazovanje

“Igre bez granica”, “Boronauka”, kvizovi znanja i eksperimenti tokom “Borinih dana” u niškoj gimnaziji

Gimnazija ,,Bora Stanković” u Nišu i ove godine obeležava „Borine dane“ na tradicionalan način. Zanimljiva i sadržajem bogata nedelja započela je svečanim otvaranjem, u ponedeljak 27. marta. Pored Otvorenih vrata za sve osmake, najveće interesovanje izazvale su “Igre bez granica”, “Boronauka” i muzičko takmičenje “Borovoizija”, kao i takmičenje za najboljeg profesora.

Poslednjeg dana, u petak, 31. marta, biće priređen maskembal u kome će učestvovati veliko broj đaka, kao i  predstava “Pohvala ludosti”.

Ova manifestacija ove godine održava se u čast književnika čije ime nosi škola, a u manifestaciji učestvuju učenici svih razreda.

Ovo je prilika da škola koja je otvorena septembra 1969. godine pokaže rezultate svojih aktivnosti i umešnost vrednih đaka.

“Ove nedelje učenici su prisustvovali filmskim projekcijama, predavanjima, eksperimentima iz fizike i  hemije,  izložbama likovnih radova, pozorišnim predstavama, odmeravali su umeće i veštine u raznim takmičenjima, kvizovima znanja ili sportskim dešavanjima, odbojkaškim i košarkaškim turnirima”, kazala je Olivera Todorović, pomoćnik direktora u Gimnaziji Bora Stanković.

Pored igrica u elektronskom obliku, iz geografije je organizovano takmičenje u kome su spajane različite zastave sveta sa glavnim gradovima, dok su učenici nižih razreda pokazivali na globusu gradove i države koje su prethodno izvukli na karticama.

Ovako bogat program koji već godinama prati „Borine dane“ svedoči o bogatstvu i raznolikosti interesovanja učenika gimnazije.

“Možda najzanimljiviji deo je bio, pošto sarađujemo sa Višom tehničkom školom strukovnih studija, kada su doneli dva drona, jedan je bio baš veliki, a u Nišu postoje samo takva dva i mogu da se koriste samo za neka ozbiljna, profesionalna snimanja. Učenici su ispred škole mogli da isprobaju kako izgleda podizanje samog drona”, kazala je Todorović i dodala je čitav program bio namenjen onima koji vole sport, ali i onima koji žele da se bave naukom.

Drugu godinu zaredom ovi gimnazijalci organizovali su i humanitarnu akciju “Bora za borce”  u okviru koga su organizovali predstave u Lutkarskom pozorištu, a sav prihod od karata namenjen je za decu iz Doma “Duško Radović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com