Društvo

Igrarije za mlađe i starije (FOTO+VIDEO)

Obeležavanjem Međunarodnog dana porodice u organizaciji Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku još jedna je od akcija u nizu pod zajedničkim sloganom „Medijana za bebu više“.

U parku Sveti Sava organizovano je više različitih igara u kojima su se takmičila deca, ali i roditelji.

Priređeno je takmičenje roditelja u brzom prostiranju veša, pa je nagrade osvojilo šest bračnih parova – za prva tri mesta u kategoriji onih koji imaju devojčice i kategoriji mama i tata dečaka. Organizovane su i različite igre za decu, uzrasta do deset godina.

Podeljeno je ukupno 40 nagrada. Kao i tokom ranijih manifestacija „Medijana za bebu više“ bilo je upriličeno i druženje sa animatorima u liku „Elze“, „Šimera“, „Snežane“ i drugih čemu su se najmlađi posebno radovali.

„Ovo je još jedna u nizu akcija kojom najveća niška opština promoviše podizanje svesti o značaju pravilne pronatalitetne politike i sprovođenju mera na lokalnom nivou u skladu sa politikom državnog vrha u ovoj oblasti“, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Ovom prilikom Kocić je podsetio i da Gradska opština Medijana finansira vantelesnu oplodnju za dvadeset parova sa po 200 000dinara, daruje prvorođenu bebu u nedelji sa po 10 000 dinara, trećerođeno dete u porodici sa 120 000 dinara, stipendira najbolje studente i nagrađuje najtalentovanije. Za mame je osnovan Klub mama i obezbeđene su kartice za mame i bebe sa popustima u tridesetak firmi od 20 do 50 %.

„I to nije sve, planiramo još mnogo toga, a sve radi što boljeg kvaliteta života porodica sa decom“, istakao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com