Društvo

Igrane scene filma ,,33 Anđela” snimaju se u Nišu (VIDEO)

Produkcija filma ,,33 Anđela" koji govori o stradanju Srpske dece od strane ustaša i nacista za vreme Drugog svetskog rata, snimaće igrani deo filma u Nišu, početkom maja meseca

Film u srpsko-norveškoj koprodukciji ovu etapu igranog dela realizovaće u saradnji sa Narodnim pozorištem iz Niša, kao i uz podršku grada uz učešće većeg broja dece i glumaca. Igrane scene snimaće se na lokalitetu logora na Crvenom krstu, selima u okolini Niša i železničkoj stanici u Nišu, naglašava Đorđe Bojanić.

Prema rečima direktora projekta i producenta,  snimanju će prisustvovati predstavnici srpske zajednice iz Hrvatske, gosti iz Norveške, Švajcarske, Republike Srpske i predstavnici gradskih vlasti iz Niša. Biće odražan i kulturni panel ,,Sećenje na stradanje dece u Drugom svetskom ratu” gde će biti prikazana i kraća verzija filma ,,33 Anđela”.

“Snimali smo na više lokacija u nekoliko država gde smo zabeležili svedočenja preko 30 svedoka i potomaka stradale dece u logorima u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata”, ističe direktor projekta i producent Branko Dimović Dimeski.

Sav prihod od prikazavanja filma biće uplaćen u dobrotvrne svrhe.

Priredila: Srpska istorija

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com