Kultura

Igra koja pleni – Čari ruskog baleta i u niškom studiju

Balet je velika ljubav  koju uz iskustvo i znanje želim da podelim sa  svim ljubiteljima baleta i lepih umetnosti’’ –  kaže  Vladislava Milosavljević pedagog–koreograf i umetnički rukovodilac  Studija klasičnog baleta “Akademija” u Nišu.

Ova talentovana Ruskinja napustila je svoj rodni grad Moskvu i došla u Srbiju. Odmah po dolasku radila je prvo sa decom u Ivanjici, onda je studio baleta dobio i Niš. Rad sa niškim devojčicama posebno je raduje. Javnost u našem gradu nije dovoljno upoznata sa čarima ruskog baleta ona želi da tu sliku promeni, što joj za sada odlično ide.

Sarađuje svakodnevno sa kolegama iz  Moskve, kolevke baleta,  budno prati  tokove u ovoj umetnosti i radi na ličnom usavršavanju. Njene balerine su prepoznatljive na sceni. Nije važno da li imaju samo 5 ili 15 godina – one su balerine.

U studiju se radi ozbiljno, predano,  učimo i družimo se. Iskrena sam prema njima kao i prema njihovim roditeljima.  Smatram da je pošteno reći da li dete  ima više ili manje  talenta za balet. Kao pedagogu meni je kvalitet na prvom mestu a ne novac. Neko je talentovan za balet, neko za muziku, neko za pevanje”, uverena je  Vladislava .

Ruski studio klasičnog baleta „Akademija”- Niš

Nije igra jedino čemu ova Ruskinja uči malene balerine. Trudi se da im prenese i što više teoretskog znanja, da ih nauči lepim manirima, kako bi utisak koji odaju bio kompletan!

Ovde, u Nišu,  ima više baletskih studija. Svako može da pronađe svoje mesto u skladu  sa svojim interesovanjima, talentom i mogućnostima. Konkurencije se nikada nismo bojali. Smatram da je kvalitetna konkurencija uvek podstrek u radu”, dodaje ona.

Vladislava za Niš kaže da je jako lep grad. Ovde se oseća kao kod kuće i nada se da je nakon više od decenije života u Srbiji pronašla svoju drugu kuću. Vidi se da stvarno uživa u svom poslu i kroz osmeh ova energična žena  svojim  šarmom, držanjem i načinom ophođenja  potvrđuje da je balet manir, stav i stil.

USPESI

Balet je čaroban, kaže ona i jako želi da niškim devojčicama to i dočara. Plašila se kako će njena škola biti prihvaćena ovde na jugu, ali brojne devojčice dokaz su da se na jugu polako rađa čitava jedna baletska generacija. Naporni treninzi i predani rad, iza sebe ostavili su brojne uspehe, jer su polaznice upravo ove škole nastupale u velikim koncertnim dvoranama.

Studio klasičnog baleta “Akademija” iznedrila je i mlade balerine koje su u ovoj umetnosti prepoznale svoj budući poziv.

Večernje Novosti

Uspesi su se nizali godinama, jedan od prvih velikih bilo je i gostovanje na 23. “Euro šou dens fest” koji je održan u Kanjiži, 2015.godine, tada je baletski studio osvojio najviše nagrada.
O ovom događaju pisale su i Večernje novosti >>>
U slobodnom plesu – klasični balet grupno i solo, pripalo im je prvo i drugo mesto, a u šou densu u grupnom nastupu drugo mesto. Uspeh je utoliko veći ako se ima u vidu da su učestvovali plesni studiji iz: Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i najbolji ansambli iz Srbije.
VIDEO

Decembra 2015. godine, balerine “Akademije” učestvovale su na beogradskom Balu rusko srpskog prijateljstva. Bilo je prisutno oko 250 gostiju iz Rusije, Srbije i Bugarske, uz prisustvo visokih zvaničnika. Devojčice su svojom igrom doprinele eleganciji i lepoti celog događaja.

VIDEO: BAL RUSKO SRPSKOG PRIJATELJSTVA – DOM VOJSKE SRBIJE

 

 

Ivanjičke i požeške balerine zablistale su i na festivalu Balkan Art and dance 2016. godine, “Nasleđe Balkana” osvojivši 11 prvih mesta i Gran pri. Otvoren im je put ka Moskvi kao predstvnicima Srbije na XIII svetskoj olimpijadi. “Od pedagoga Akademije Vaganove, Tatjane  Ulitine, dobili smo   izuzetno visoke ocene i zbog toga smo ponosni” – kaže Vladislava.
O ovom događaju pisao je Blic >>>

facebook

Baletski studio “Akademija” želi dobrodošlicu svima koji žele da nauče  baletske korake, onima koji  žele da  igraju  profesionalno, kao i onima koji žele da se plesom bave rekreativno.’’ Na svačije potrebe ćemo odgovoriti stručno  i adekvatno’’,  kaze Vladislava Milosavljević pedagog –  koreograf i umetnički rukovodilac  Studija klasičnog baleta “Akademija”.

Vladislava ima dobru saradnju sa poznatim klubom Extreme Dance Studio u Nišu, i možete im se pridružiti na novoj adresi u TC Kalča II sprat lamela C lok 84.

TELEFON:
061/1839024

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com