Politika

Igor Novaković zamenik predsednika Skupštine grada

Prof. dr Igor Novaković izabran je na današnjoj sednici za zamenika predsednika Skupštine grada Niša. Odbornici su izabrali i zamenicu sekretara gradskog parlamenta i tu funkciju obavljaće Milena Kostić. Na današnjoj sednici biće izabran i gradonačelnik, kao i gradsko veće.

Za izbor Igora Novakovića glasalo je 56 odbornika, dok su četiri bila protiv, dok je Milena Kostić dobila isti broj glasova za i nijedan protiv.

Igor Novaković, rođen je 1970. godine u Nišu. Osnovnu školu i gimnaziju „Bora Stanković” završio je takođe u Nišu. Nakon stečenog osnovnog i srednjeg obrazovanja, upisao se na Elektronski fakultet na kome je diplomirao 1995. godine. Magistrirao je 1999. godine na Univerzitetu evropskih studija u Beogradu. Doktor je nauka. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Inovativnost privrede kao ključna determinanta konvergencije zemalja ekonomske razvijenosti” odbranio je 2016. godine na Ekonomskom fakultetu.

Radi kao profesor na nekoliko fakulteta i viših škola gde predaje menadžment. Autor je mnogih stručnih rаdovа koji su objavljeni u domаćim i međunаrodnim čаsopisimа i zbornicimа.

Rаdio je u privredi sedаm godinа. U periodu od 1995. do 2002. godine radio je u D.P. „Niteks“ – Niš. Bio je direktor „ED Jugoistok Niš” na čije čelo je postavljen 2012 godine. Bio je predsednik GO Palilula.

Član je Socijalističke partije Srbije. Živi u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com