Sport

Igor Novaković novi predsednik Skupštine RK Železničar

Na Vanrednoj sednici Skupštine Rukometnog kluba Železničar za novog predsednika najvišeg klupskog tela jednoglasno je izabran prof. dr Igor Novaković, nekadašnji predsednik Upravnog odbora kluba.

Razlog održvanja ove sednice bilo je neodržavanje, za 9. mart uredno zakazane, Javne licitacije za izdavanje poslovnog prostora (restoran i tri apartmana) u Domu rukometa. Predsednik Upravnog odbora kluba Ljubomir Pavlović izvestio je delegate Skupštine da licitacija nije održana zbog protivljenja predsednika Komisije, dosadašnjeg predsednika Skupštine Zorana Martinovića da u njoj učestvuje.

Komisiju za sprovođenje licitacije je, inače, imenovala upravo Skupština kluba na prethodnoj sednici, održanoj 18. februara. Martinović je izneo svoje razloge zbog kojih je tako postupio, nakon čega je podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine, koja je jednoglasno usvojena, a na njegovo mesto je izabran Igor Novaković.

Skupština je dala poverenje Ljubomiru Pavloviću da sa ostalim članovima Upravnog odbora, u što kraćem periodu, na jednako transparentan način kao i do sada, sprovede sve neophodne radnje kako bi Javna licitacija bila održana, a tako i „premošćen“ trenutni ogroman problem u funkcionisanju kluba, u iščekivanju početka finansiranja sporta iz gradskog budžeta.

Ovom prilikom, delegati Skupštine su još jednom informisani o brojnim provokacijama od strane prethodnog zakupca restorana u Domu rukometa, koji je, po pravosnažnoj sudskoj presudi, klubu ostao dužan 28.700 evra za neisplaćene kirije i još 4.091.585 dinara na ime utrošene električne energije i drugih komunalnih dažbina, ali i dalje, gotovo svakodnevno, pokušava da zloupotrebom prava klubu nanese dodatnu štetu.

Nadamo se da ćemo konačno dobiti institucionalnu zaštitu u naporima da stabilizujemo poslovanje kluba i da ćemo najzad moći da se fokusiramo na ono znog čega smo pre svega tu, a to je sport. U suprotnom, javno ćemo imenovati i dokumentovati sve one koji perfidno rade u korist gašenja Rukometnog kluba Železničar, objavljeno je na  sajtu RK Železničar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com