DruštvoPolitika

Igor Novaković novi predsednik niških socijalista

Niški socijalisti izabrali su večeras na izbornoj konferenciji Igora Novakovića za predsednika Gradskog odbora te stranke.

Novaković, univerzitetski profesor, od 2016. godine do sada bio je predsednik Opštinskog odbora SPS Medijana.

On je na izbornoj konferenciji rekao da novo rukovodstvo te stranke smatra da je “došlo vreme da se stvari u Nišu menjaju, da Niš zaslužuje bolju poziciju u zemlji i da bude prestonica Srbije”.

“Nadamo se da ćemo na sledećim lokalnim izborima uspeti da dobijemo glasove koji će nam omogućiti da opet, prvi put nakon 1996. godine ponovo vodimo Niš”, kazao je Novaković.

Prema njegovim rečima, niški socijalisti smatraju da Niš zaslužuje budućnost dostojnu 21. veka.

“Mi smo Niš ostavili u 1996. godini sa 600 godini novoizgradjenih kapitalnih objekata. Iskreno se nadam da će nam gradjani dozvoliti da to još jednom uradimo”, naglasio je Novaković.

On je kazao da je novo gradsko rukovodstvo pripremilo dokument pod nazivom “60 teza za novi Niš”, koji predvidja razvoj kapitalnih objekata u Nišu.

Medju prvim kapitalnim objektima koji u Nišu moraju da budu gradjeni Novaković je naveo magistralne cevovode do tog grada.

“Ti cevovodi vode kroz Sićevačku klisuru, a nakon elektrifikacije pruge Niš – Dimitrovgrad, doći će do njihovog ubrzanog korodiranja pošto su od metala. To je jedan od najvećih opasnosti kojom bi se bavili”, rekao je Novaković.

Prema njegovim rečima, jedna od teza u dokumentu “60 teza za novi Niš” je bolji socijalni status gradjana i to da Niš bude prestonica Srbije.

Kako je naveo Novaković, novoizabrano gradsko rukovodstvo SPS-a čine mladi, visoko obrazovni ljudi, stručnjaci u svojim oblastima.

U izbornom procesu, dodao je, učestvovalo je oko 4.000 ljudi iz 101 mesne organizacije.

Izborima u Nišu prisustvovao je ministar Novica Tončev.

On je rekao da je predlogom budžeta za narednu godinu za 44 nerazvijene opštine u Srbiji ponovo namenjeno 400 miliona dinara, što je, kako je kazao, vrlo malo.

Tončev koji je zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, rekao je da će razgovarati sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem da se taj iznos poveća.

On je čestitao novom rukovodstvu i poželeo im sreću u daljem radu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Jel njihova ona političarka Ana Grozdanovic? Sve dok starlete i krimosi vode drzavu nece biti bolje. Novaković je dobar gradski lik ali ima neki napoleonov kompleks u sebi. Univerzitetski profesor, hoce da bude eklektik a predaje u Blace, pre toga bio foteljas u EPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com