Lica NišaMoja priča

Igor kao Klark Kent: Ivanovski farmaciju i glumu spaja nevidljivom sponom

Igor Ivanovski preko dana radi u struci, kao farmaceut, a po noći se prerušava u različite likove i glumi u brojnim predstavama.

Već godinama je član Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš, a nedavno je na Dramskom amaterskom festivalu u Makedoniji osvojio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu.

Igorova želja da se bavi glumom nije se rodila kao što biva kod većine – on nije oduvek maštao o tome da postane glumac, već se ta ljubav razvila vremenom.

„Kod mene nije onaj klasičan odgovor od malena mi se sviđala gluma i oduvek sam hteo da budem glumac. Ne”, kaže Igor za Niške Vesti.

Na nagovor roditelja, učestvovao je u različitim priredbama i tako postepeno zavoleo glumu.

„Znate ono da vas roditelji forsiraju da pevate, igrate, svirate, bavite se sportom kad ste mali. Tako su mene stalno gurali da nastupan na dečjim priredbama, pored ostalih stvari. Kasnije sam to i sam zavoleo i nalazio načine kako i gde mogu profesionalnije time da se bavim”, objašnjava ovaj glumac.

Osim što je talentovani glumac, Igor je i talentovani farmaceut.

Ljubav prema zdravstvu nasledio je od majke, koja je i sama zdravstvenik radnik i koja ga je uvek usmeravala ka toj grani.

„Posle srednje Medicinske škole, gde sam završio za farmaceutskog tehničara, logično je bilo da ću upisati Farmaceutski fakultet – i tako se i desilo”, objašnjava Igor.

Iako deluje nespojivo, Igor kaže da veza između farmacije i glume postoji.

„To je prema formuli 2MG+2H2O=2MG(OH )2”, kaže Igor kroz smeh.

Međutim, iako ove dve grane ne spaja hemijska formula, spaja ih nešto drugo – tajna spona koja se nalazi među njima.

„Ima neka tajna veza da ti preko apoteke pomažeš ljudima tako što im izdaješ i prodaješ lekove i dijetetske suplemente, a preko glume ih zasmejavaš ili im rešavaš neke njihove unutrašnje dileme tako što im približavaš neke njihove situacije iz života i poistovećuješ se sa njima”, navodi ovaj farmaceut i glumac.

Lik sa kojim se Igor positovećuje je Supermen, u kom je Igor prepoznao svoj odnos prema farmaciji i glumi.

„Znate kako je Klark Kent pre podne u kancelariji i u odelu, a po podne oblači plašt i postaje Supermen? Tako i ja. Pre podne sam magistar farmacije, a po podne skidam mantil i postajem neki drugi lik i igram na daskama koje život znače”, kaže Igor.

Glum je aktivno počeo da se bavi 2010. godine, a osam godina kasnije pridružio se Akademskom pozorištu Studentskog kulturnog centra Niš.

Dobitnik je brojnih nagrada na festivalima za više predstava – između ostalog u Novom Sadu, Jagodini, Šapcu i Nišu. Nagradu na Dramskom amaterskom festivalu u Makedoniji osvojio je za ulogu Muhameda Mehmedbašića u predstavi „Polanski Protokoli”.

Ova nagrada za njega ima poseban značaj jer je osvojena upravo u Makedoniji.

„Svaka nagrada nije presudna, ali je lepa satisfakcija i pokazatelj da si neku ulogu dobro spremio. Ova ima posebnu draž, jer je osvojena u Makedoniji, odakle sam ja i poreklom”, naglašava Igor.

Dodaje da mu je ipak najbitnije da bude zadovoljan, a često se desi da i žiri bude zadovoljan.

Podsetimo, predstava „Polanski Protokoli” rađena je po motivima romana „Herceg Polanski” autora Miloša Grozdanovića. Premijerno je izvedena u decembru prošle godine u Narodnom pozorištu u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com