Društvo

Iduće nedelje počinje podela vaučera za bebe

Gradska većnica Tijana Đorđević Ilić kaže da će od iduće nedelje početi podela vaučera za bebe koje obezbeđuje grad, a prvo će biti podeljeni onim roditeljima koji su prinove dobili od 25. novembra prošle godine do sada.

Ona dodaje da je  procedura oko javne nabavke pri kraju, rok za žalbe je završen, ali podela vaučera mora da sečeka još koji dan zbog eventualnih prigovora koji stižu poštom. Najbolju ponudu ovog puta dao je Ready group, a grad je za kupovinu 990 vaučera izdvojio skoro 11 miliona dinara. Očekuje se raspisivanje još jedne javne nabavke za vaučere do kraja ove godine za šta je u budžetu grada Niša izdvojeno još oko 20 miliona dinara, a ukupno je za ove potrebe predviđeno 35 miliona dinara.

“Prigovora nije bilo, ali moramo da sačekamo još koji dan zbog onih koji mogu da stignu poštom, a od ponedeljka ćemo imati zvaničnu informaciju da li će ova prodavnica biti na usluzi roditelja kada se radi o poklon vaučerima”, kaže Tijana Đorđević Ilić.

Roditelji novorođenih beba su vaučere dobijali do 25. novembra prošle godine.

“Prošle godine smo predvideli sredstva do novembra, pa smo do 25. imali vaučere za bebe  koje su rođene do tog datuma i oni su podeljeni. Da bismo raspisali novu javnu nabavku morali smo da sačekamo usvajanje budžeta za 2019. godinu i usvajanje plana javnih nabavki, a nakon toga smo pokrenuli nabavku novih vaučera. Javna nabavka je objavljena 11. februara”, kaže gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Tijana Đorđević Ilić

Iznos jednog vaučera je 13.700 dinara, a što se tiče nabavke ona je bila velike vrednosti, 10,8 miliona za kupovinu 990 vaučera.

“Obzirom na to da vaučere nismo delili od 25. novembra, a negde je procenjeno da smo na mesečnom nivou delili oko 200 vaučera, ovo će  biti dovoljno za tri prethodna meseca, ali i za mart pa i deo aprila”, dodaje Tijana Đorđević Ilić.“Kada se ova procedura završi krećemo u novu javnu nabavku velike  vrednosti od 20 miliona kako bi smo pokrili celu ovu godinu i da roditelji ne čekaju na poklon vaučere. Iz gradske kase je ove godine za tu namenu izdvojeno oko 35 miliona dinara”.

Inače, pre podele poklon vaučera, roditelji su dobijali poklon pakete koji su takođe bili bogati. Poklon vaučeri se dele od 2017. godine.

“Želimo da se približimo našim sugrađanima na ovaj način i prosto smo pratili njihove želje. Dešavalo se da se u poklon paketima nađu stvari koje njima u tom trenutku nisu potrebne jer ih već imaju, budući da mame i bebe dobijaju poklone od rođaka. Na ovaj način smo želeli da damo porodicama mogućnost da nabave ono što im je tada najpotrebnije”, ističe Tijana Đorđević Ilić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com