Društvo

IDA – Prva prolećna beba u GO Crveni Krst

Malena Ida Jovanović prva beba rođena ovog proleća na teritoriji gradske opštine Crveni Krst, dobila je od opštine zlatnik sa likom Cara Konstantina, vaučer od 100. 000 dinara za kupovinu bebi opreme i radosnicu od Društva umetnika Slava. Opština već devetu godinu zaredom organizuje ovu akciju.

Profesor Milutinović, uručivši prigodne poklone i zlatnik, poželeo je malenoj Idi srećno detinjstvo, mir, sreću i blagostanje.

Foto: J.M.

“Rukovodtsvo opštine je odučilo da prva beba koja se rodi da će da dobije i 100 000 za bebi opremu i zlatnik sa likom Cara Konstantina. Porodici želimo  mir, zdravlje, sreću i blagostanje”, poručuje predsednik opštine, prof. dr Miroslav Miki Milutinović.

Dr Milutinović podseća da majke koje žive na teritoriji GO Crveni Krst sa dvoje ili više dece dobijaju na početku i na kraju godine finansijsku pomoć.

Foto: J.M.

Prema njegovim rečima, oko 300 porodica na teritoriji ove opštine je sa troje ili više dece, a preko 200 porodica čine samaohrane majke sa decom.

Idina majka, Jovana Veljković ističe da svaka pomoć znači, posebno novčana, za koju kaže da je siggurna da će je pametno iskoristiti. Inače, Ida je druga beba u ovoj porodici.

“Imamo i stariju ćerku, Višnju. Između njih dve je razlika samo 21. mesec -snalazimo se nekako. Još jednom se zahvaljujemo Gradskoj opštini Crveni Krst”, poručuje Jovana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com