Društvo

I vi možete da budete medijator-posrednik u rešavanju sporova

Predavači Fakulteta političkih nauka Begrad, nakon kraće pauze zbog velike pandemije koronavirusa, ponovo organizuju osnovnu obuku za sticanje licence posrednik-medijator u Nišu. Obuka počinje 9. septembra, a realizatori programa su prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, specijalista medicinske psihologije, licencirana medijatorka, Fakultet političkih nauka, dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična i psihodrama terapeutkinja i specijalista medijacije, Fakultet za medije i komunikaciju i Vladan Jovanović, dipl. pravnik i specijalista porodične medijacije.

 

Violeta Stamenković, Regionalna kancelarija posrednika

“Po završetku programa polaznici/ce dobijaju sertifikat i stiču uslov za lincencu iz oblasti medijacije koju izdaje Ministarstvo pravde na osnovu završene osnovne obuke. Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite”, istakla je ispred Regionalne kancelarije posrednika diplomirani pravnik Violeta Stamenković.

 

Posredovanje, odnosno medijacija je potpuno fleksibilan postupak koji se vodi u skladu sa raspoloživiim vremenom samih stranaka. To je način rešavanja sporova koji pomaže stranama da uspostave ili poprave poremećene odnose .

Obuka traje 5 dana, po programu akreditovanom kod Ministarstva pravde Republike Srbije. Zainteresovanisve informacije mogu da dobiju putem mejla reg.kancelarijaposrednika@gmail.com i na tel. 063 445 800.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com