Društvo

I u teškim danima Zoo Planet zbrinuo dve ptice (VIDEO)

Uduženje Zoo Planet sa svojom Zoo patrolom, koja radi smanjenim kapacitetom, i dalje pomaže ugroženim životinjama.

U selu Donji Bunibrod, kod Leskovca, pronađena je povređena roda koju je zbrinulo Udruženje Zoo Planet.

“Zvali su nas meštani koji su rodu pronašli ispod bandere na kojoj se nalazi gnezdo. Meštani su nam rekli da su je druge rode pre toga tukle i da je verovatno pala od iznemoglosti”, kaže predsednik Udruženja Dušan Stojanović.

Volonteri su preuzeli rodu i sada je u Zoo kutku.

“Roda nema spoljašnje povrede i prelome, ali ima unutrašnje povrede. Dosta je iznemogla, ne može da stoji. Odmah joj je uključena terapija”, kaže Stojanović.

Iz Udruženja se nadaju da će roda uspeti da se izbori sa povredama, uz terapiju za jačanje organizma, i da se ponovo vine u nebo.

Pogledajte kako je izgledalo zbrinjavanje rode.

Nije samo roda zbrinuta tokom sedmice.
U selu Donje Brijanje pored jedne ograde pronađena je povređena ptica. Na poziv je ekipa Zoo Planeta izašla na teren i zatekla pticu u očajnom stanju.

“Vetruška je u Zoo kutku gde joj je pružena veterinarska pomoć i sva potrebna nega. Ima otvoreni prelom noge i krila, iscrpljena je i u jako lošem stanju. Odbija hranu i vodu, ali borimo se za njen život. Pitanje je hoće li uspeti da preživi”, ističe Stojanović.

Pogledajte kako je izgledalo i ovo zbrinjavanje.

Iz Udruženja Zoo Planet pozivaju građane da i u vanrednim okolnostima brinu o povređenim životinjama.
Misija Zoo Planeta jeste zbrinjavanje i pomoć životinjama, ali iako imaju volje i znanja, sada rade smanjenim kapacitetom i ne mogu stići svuda. Mole građane za strpljene i razumevanje i napominju da su uvek tu za savete i uputstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com