Društvo

I u Nišu najavljen protestni skup “Niš ne da tužiteljke”

Protestni skup “Niš ne da tužiteljke” biće u petak 10. aprila ispred Narodnog pozorišta u Nišu, najavljeno je u pozivu koji se deli na društvenim mrežama.

To će biti još jedan od skupova u znak podrške zamenicama višeg javnog tužioca Bojani Savović i Jasmini Paunović, prebačenin na druga radna mesta dan uoči saslušanja uhapšenih i osumnjičenih za malverzacije s “Elektroprivredom Srbije”.

“Smenjene su samo zato što su radile svoj posao. Jer su otkrile veliku korupcionašku aferu. Jer su uhapsile ljude koji su, između ostalog, bili zaduženi i za rekonstrukciju centralnog trga u Nišu. Mi ne damo naše tužiteljke”, piše u pozivu na skup.

Skup u Nišu je je najavljen i kao “svenarodni protest ‘Ne damo naše Laure’ “, nazvan po Lauri Kovesi nekadašnjoj uspešnoj antikorupcinoj tužiteljki Rumunije.

Oko 2.000 građana, među kojima sudije, tužioci, advokati, profesori, glumci, dramski pisci i opozicioni političari, okupilo se prošlog četvrtka, 2. marta, u Beogradu na protestu “Ne damo naše Laure”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com