Društvo

I u Jelašnici obeležen Dan ustanka

Polaganjem venaca na spomenike palim junacima od 1912. do 1919. godine, palom borcu Aleksandru Saviću i palim borcima u Narodno oslobodilačkom ratu od 1941. do 1945. godine, u Jelašnici pored Niške Banje obeležen je 7. Juli, Dan ustanka u Srbiji.

Obeležavanju su prisustvovali, pored velikog broja meštana, rukovodstvo Gradske opštine Niška Banja i predstavnici udruženja boraca.

Obeležavanjem ovog događaja iz istorije srpskog naroda mi istovremeno ispunjavamo obavezu prema mnogobrojnim žrtvama i borcima, koji su svoje živote položili na braniku svoje domovine u borbi za slobodu i ljudsko dostojanstvo.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Skupštine Gradske opštine Niška Banja rekao je da je velika čast na današnji dan i praznik biti na ovom mestu i deliti duh hrabrosti, čestitosti i borbe za našu Republiku. On je dodao da je 7. juli značajan datum u istoriji Republike Srbije.

“Opština Niška Banja će negovati istoriju, poštovati čuvare istorije i ljude koji su najzaslužniji za slobodu našeg neba i naše zemlje i slobodu naših naroda. Vama veliko hvala, jer smo ponosni na ono što smo nasledili. Zato imamo veliku obavezu da našoj deci u nasleđe ostavimo iste vrednosti “, poručio je na kraju predsednik Skupštine, Zoran Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com