Zdravlje

I radnici Yure na bolovanju zbog malih boginja

Zaposleni u Yuri sa strahom dolaze na posao, jer kako kažu veliki broj njih oboleo je od malih boginja.

Da je desetak radnika zaraženo boginjama potvrđeno je Niškim Vestima u Institutu za javno zdravlje, međutim epidemiolozi kažu “ništa neobično”.

“Ništa neobično da u vreme kada vlada epidemija oboli od morbila nekoliko radnika iz istog kolektiva”, ističe epidemiolog Zoran Veličković za naš portal.

Zaposleni sa druge strane tvrde da je u ponedeljak samo u prvoj smeni odsustvovalo 15 radnika zbog epidemije malih boginja, a sumnjaju da ih ima mnogo više.

“Strahujemo za svoje i zdravlje svojih porodica, jer dosta ljudi dolazi na posao, a da ne znaju da li su inficirani”, kažu radnici Yure.

Ivana Janjićijević iz Instituta za javno zdravlje Niš potvrdila je Niškim Vestima da je kod desetoro radnika ove fabrike potvrđen virus morbila.

“Od novembra prošle godine do danas iz Yure se javilo ukupno 39 pacijenata sa sumnjom na male boginje, a samo je kod deset slučajeva laboratorijski potvrđeno prisustvo morbila. Kod petoro pacijenata nalaz je bio negativan, kod četiri su bile granične vrednosti i 19 radnika Yure tek treba da se uzorkuje”, objašnjava Janjićijević.

Nije samo Yura mesto gde u zaposleni mogli da se zaraze, oni putuju i gradskim saobraćajem, idu i kod lekara, naglašava Janjićijević. Dodaje da će Institut tek proceniti da li postoji epidemiološka povezanost između tih radnika.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com