Sport

I pored poraza, Želja i dalje u trci za titulu

Rukometaši Železničara doživeli su poraz u 8. kolu plej-ofa u utakmici protiv pančevačkog Dinama (32:25). Želja je ovim porazom, barem trenutno, nazadovao na tabeli ali ništa još uvek nije izgubljeno, i dalje su realni plasman u regionalnu SEHA ligu ali i titula prvaka države.

Sa druge strane Vojvodina je trijumfom nad Metaloplastikom zauzela čelo tabele i sada je sa bodom više od Želje (12-11) na prvom mestu.

Nije, ipak, sve izgubljeno i Nišlije mogu do povratka na poziciju koju su držali dug vremenski period. I ovaj poraz uklapa se u računicu pa će tako naredni uslov za povratak na željenu poziciju biti pobeda nad Vojvodinom (nedelja, hala Čair) kojom bi obezbedio plasman u SEHA ligu, a trijumf ili barem bod u Šapcu, u poslednjem kolu, doneće mu i titulu prvaka Srbije.

Nišlije su u Pančevu loše započele meč, a nakon jednog postignutog gola narednih 8 minuta nisu uspeli da se pomaknu sa tog broja. Nakon petnaestak minuta ipak dolaze do izjednačenja ali onda domaćini prave mini seriju koja ih vraća u igru. Do kraja prve deonice nisu uspeli gosti da dođu do novog egala pa se na pauzu otišlo sa 15:13 u korist Dinama. Osim golova falilo je Nišlijama i koncentracije u sinoćnjem meču jer, kako kažu u klubu, “nije to onaj Želja, koji je do skora mleo sve pred sobom”. 51. minut igre doneo je još jedno smanjenje rezultatske distance na 25:23 ali ponovo su domaći odgovorili mini serijom. Meč je priveden kraju rezultatom 32:25.

“Ipak, kriza u formi je sastavni deo sporta, ali jedan ili dva poraza ne mogu da pokvare utisak o sezoni kao iz bajke, posebno u situaciji kada još ništa nije izgubljeno.” poručuju iz Železničara.

Želja će u nedelju od 18 časova protiv Vojvodine igrati poslednju ovosezonsku utakmicu kod kuće, ali možda i najvažniju utakmicu u istoriji kluba. Ulaz u halu Čair je BESPLATAN a izlišno je govoriti koliko će niškim rukometašima značiti podrška sa tribina. Naročito uzimajući u obzir da se poslednje kolo igra na strani, ovo je prilika da niška publika podrži i pozdravi SEHAligaše i jedne od retkih predstavnika našeg grada na regionalnom klupskom takmičenju.


Superliga Srbije, plej-of 8.kolo: RK Dinamo – RK Železničar 1949 32:25 (15:13)

Dvorana: „Strelište“, Pančevo

Gledalaca: 500

Sudije: Boričić i Marković (Beograd).

Sedmerci: Dinamo 4(4), Železničar 3(2). Isključenja: Dinamo 10, Železničar 4 minuta. Crveni karton: Žarko Petković (Železničar) u 39. minutu.

DINAMO: Radovanović (9 odbrana, 1 sedmerac), Urošev, Žujović 5(3), Pilipović 2(1), Dimitrijević 5, Bunjevčević 2, Radanović, Stojanović 5, Elezović, Jelić 2, Mirković 2, Distol, Barudžić 3, Slavuljica, Banduka 6, Šaponjić.

ŽELEZNIČAR: Lazić, Gemaljević (1 odbrana), Zlatanović (7 odbrana), Živković 1, Milovanović, Sretenović 1, Mađar, Krsmančić 6, Stanojević 1, Spasić 5(2), Jevtić 2, Petković 3, Mirić, Đukić 5, Vučković 1.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com