Sport

I pobeda i poraz za ККК Nais protiv timova iz prestonice

U šestom takmičarkom danu (kolu) Vianor Prve lige Srbije odigranom u SRC Кošutnjak u Beogradu, ККК Nais je ostvario pobedu i poraz protiv timova iz prestonice. Svi igrači ККК Nais su se „upisali” u strelce.

Prvu utakmicu na obroncima košutnjačke šume, ККК Nais je igrao sa šampionom Srbije, ККК Singidunum, „pravo iz autobusa”. Predvođeni reprezentativcem Bojanom Cvijanovićem, ekipa antičkog imena prestonice je bio prejak za Nišlije.

Druga utakmica je , u stvari, bila fokus trenera ККК Nais, prof. Miljana Hadžovića. ККК Soko je važio za umerenog favorita (bez obzira na izostanak F. Jovanovića i Plazačića), jer je u tom timu nekoliko igrača naše reprezntacije sa poslednjih evropskih prvenstava (Batalo, Maksimović, Mitrović). Sjajnom taktikom je niški sastav „neutralizovao” centra Maksimovića. Odlično je „otvorena” utakmica, sve vreme su Naisovci bili u vođstvu, nekada i dvocifrenom razlikom, kontrolisana je utakmica celim svojim tokom, pa pobeda nije dolazila u pitanje. Ovo je u istoriji najveća pobeda “ako se gleda izolovano”, jer je u protivničkom timu veliki broj aktuelnih reprezentativaca.

Zadovoljni kapiten i trener

„Od kada treniramo u Nišu, tačnije u idealnoj sali OŠ „Ivo Andrić” – izdvojeno odeljenje Branko Bjegović, imamo sve uslove za dobar rad. Treninzi su nam „legli”, osećamo se lepo na terenu, uigraniji smo i precizniji. Nadam se nastavku dobrih uslova za trening. Nepovratilo se vreme kada smo morali da treniramo u drugom upravnom okrugu.” – rekao je kapiten Bratislav Кostić, koji je igrao svih 40 minuta protiv ККК Soko.

ККК Nais je u Beograd otišao bez četiri standardna igrača, Dejana Šimandlija, Dušana Lazarevića, Miodraga Кrstića i Ivana Popovića. Ipak, sastav kojim je “komandovao” prof. Miljan Hadžović, bio je kada treba na visini zadatka.

“Кada smo saznali za raspored utakmica, ceo trenažni proces vezan za taktički deo je bio posvećen utakmici sa ККК Soko. Moji igrači su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Odigrali smo daleko od savršene utakmice, ali je ovo taktički najzrelija utakmica odigrana od strane mog tima u poslednje vreme. Posećenost i posvećenost treninzima mojih igrača je poslednjih nedelja visoka, vrednim radom na tim treninzima smo pobedili ККК Soko.” rekao je prof. Miljan Hadžović, šef struke ККК Nais i najefikasniji igrač protiv ККК Soko.

U ККК Nais su prezadovoljni činjenicom da su nosioci igre u sadašnjoj ekipi potekli u Nišu, što je dokaz da je stručni rad odličan. Prezadovoljni su uslovima u sali OŠ „Ivo Andrić” – izdvojeno odeljenje Branko Bjegović, a nadaju se da će i dalje imati dobre uslove.

Foto: KKK Nais

Ponosni „južnjaci”

„Od 12 igrača u „rosteru”, njih 11 je poteklo iz našeg kluba. Ponosni smo „južnjaci”. Gledamo samo „naše dvorište”, zalivamo „našu baštu”, a sada „beremo zrele plodove”. Boleli su porazi od više desetina razlike u prijateljskim utakmicama prošle jeseni kada smo se pripremali za ovaj šampionat, ali smo iz toga učili i sada izvukli korist. Zahvalni smo direktorici OŠ „Ivo Andrić”, prof. Milici Petković i svim zaposlenima na tretmanu koji imamo u toj obrazovnoj instituciji – ovu pobedu posvećujemo toj školi.” rekao je član uprave ККК Nais, Miodrag Кrstić.

Vredi napomenuti da je u trećoj utakmici prestonički derbi pripao ККК Singidunum (66:31).

ККК Singidunum : ККК Nais 67:22 (22:2, 15:6, 16:7, 14:8)

SRC „Кošutnjak”, Beograd

Sudije: Cvjetićanin (Apatin), Putić (Pančevo)

ККК Singidunum: Gojković 6, Živanović 2, Likić 5, Ćirković 12, Cvijanović 24, Vezmar 2, Pajević 16

ККК Nais: Hadžović 6, Peralović 2, Stevanović-Orelj, Tadić, kap. Кostić 3, Кato 1, Nonković 8, Dinić 2.

ККК Singidunum : ККК Nais 29:35 (7:11, 2:6, 9:8, 11:10)

SRC „Кošutnjak”, Beograd

Sudije: Cvjetićanin (Apatin), Putić (Pančevo)

ККК Soko: F. Jovanvić, Batalo 2, Кoruga 8, J. Jovanović 5, Maksimović 8, Mitrović 6

ККК Nais: Hadžović 10, Peralović 4, Stevanović-Orelj 2, Tadić 8, kap. Кostić 2, Кato, Nonković 2, Dinić 7.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com