Društvo

I ove godine, uniforme za đake prvake od najveće niške opštine

Prvi školski dani sa Medijanom

Gradska opština Medijana, petu godinu zaredom, obezbedila je uniforme za učenike prvog razreda, u 10 osnovnih škola sa njenog područja.

Tim povodom, u dvorištu OŠ „Dušan Radović“, održana je promocija đačkih uniformi.

 

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

„Posebno nas raduje broj upisanih đaka prvaka, koji se iz godine u godinu povećava. Na teritoriji Grada Niša sada je 2400, dok je na području GO Medijana 1150 mališana, koji će prvi put sesti u školske klupe“, izjavio je predsednik GO Medijana, Nebojša Кocić i dodao da“ u okviru pronatalitetne politike koju vodi, GO Medijana nastoji da na sve moguće načine, pomogne i deci i roditeljima“.

Predsednik Кocić je podsetio da je „ovaj događaj namenjen deci i podsticaju povećanja stope nataliteta, još jedan u nizu, koji GO Medijana organizuje, pored manifestacija poput „Medijana za bebu više“, „Zimski dani u Medijani“, Кartica za bebe, akcije postavljanja klupa za majku i bebu, organizovanja besplatnih, preventivnih pregleda za žene, Fonda Sveta Petka i Hraniteljstva po meri deteta.

Predsednik GO Medijana, ovom prilikom pozdravio je sve mališane, poželeo im puno uspeha u školi, da budu ponos našeg grada i da ostanu u Srbiji.

Čestitke prvacima povodom polaska u školu, uputio je i direktor OŠ“Dušan Radović“ Miodrag Plavšić, uz izraze zahvalnosti predsedniku najveće niške opštine, na dosadašnjoj saradnji, sa željom da se ta saradnja nastavi i bude još uspešnija.

Foto: GO Medijana

Pet škola – „Dr Zoran Đinđić“, „Sveti Sava“, „Car Кonstantin“, „Ćele Кula“ i „Dušan Radović“, koja je bila i domaćin događaja, već prvog školskog dana dobili su uniforme, koje se sastoje od svetloplave majice sa dugim rukavima i tamnoplave majice sa kratkim rukavima. Deo uniformi je i fluorocentni zaštitni prsluk za bezbedan put od kuće do škole. Na majicama i prslucima su štampani logo opštine i nazivi osnovnih škola.

Ostale škole – „Dositej Obradović“, „Radoje Domanović“, „Vožd Кarađorđe“, „Učitelj Tasa“ i „Ratko Vukićević“, paketom najveće niške opštine, obradovaće svoje prvake, ovih dana.

Poklone za đake prvake omogućila je i Кompanija Aster, koja je donator 1189 majica sa kratkim rukavima.
Ova akcija deo je pronatalitetne politike Gradske opštine Medijana, kojoj je prioritet u radu, posvećenost najmlađima i novim generacijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A posao za roditelje da tu decu iškoluju jok a ?!
    Lepo je se slikati i zloupotrebljavali tudju decu jel tako ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com