Društvo

I ove godine besplatna dečija auto sedišta

Grad Niš prošle godine podelio je 477 dečijih auto sedišta sugrađanima, dok je ove godine u planu da bude podeljeno preko 700 auto sedišta, najavio je Igor Trajković, šef odseka za saobraćaj Sekretarijata za komunalne delatnosti.

U toku je potpisivanje ugovora, a cilj je, kako je objasnio Trajković, da procenat korišćenja dečijih auto sedišta dođe i do 90 odsto.

“Trenutno je procenat upotrebe dečijih auto sedišta nekih 50 odsto. Mi želimo da, u skladu i sa strategijom o bezbednosti u sabraćaju, taj procenat podignemo i do 90 odsto. Zato smo rešili da kupimo ta sedišta i podelimo ih besplatno našim sugrađanima”, rekao je Trajković.

Auto sedišta su, dodao je Trajković, biće namenjena deci koja su rođena 2019. godine, a uslovi konkursa planirano je da budu isti kao i prošle godine.

“Prioritet će biti samohrani roditelji, dok će ostali dobiti sedišta po redosledu prijavljivanja”, zaključio je šef odseka za saobraćaj Sekretarijata za komunalne delatnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Vest izasla pre par dana.Bili do opstine,oni ne znaju nista,a pritom nam je receno da sa ocitanom licnom kartom odemo tamo,zvali u kabinet kod gradonacelnika receno nam je da je podela za ovu godinu zavrsena….ko je ovde lud evo pitam se vec par dana…

    1. I nama je u opstini receno da oni ne znaju nista o tome, i da se to ne predaje kod njih… Strasno!

  2. Tek treba da prodje nabavka u gradskoj upravi, pa ce biti sedista. Prosle godine je konkurs bio marta, bice i ove. Podeljena su sedista za decu rodjenu 2018, to je zavrseno, bice za decu 2019. Malo strpljenja, ovo je samo najava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com