Sport

I Niš će imati velelepan stadion, obećao Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će pored nacionalnog stadiona u Beogradu, širom Srbije biti izgrađeno još sedam ili osam stadiona.

“I Niš će imati velelepan stadion, izgradićemo stadione u Vranju, u Kragujevcu…”, rekao  je Vučić gostujući na RTS-u.

On je ponovio da će u Beogradu biti izgrađen nacionalni stadion sa 64.000 mesta koji bi po njegovim rečima mogao da bude domaćin finala fudbalske Lige šampiona.

Cilj izgradnje stadiona je ideja o kandidaturi Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine

Vučić je dodao da ne zna koliko je realna ideja o kandidaturi,  ali je istakao da će se boriti za nju i izgradnju sportske infrastrukture.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće biti lako realizovati ideju da Srbija sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom bude domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, te da ne zna koliko je to realno, ali da se treba boriti.

Vučić je naveo da je važno izgraditi infrastrukturu, te da je motivisan da se „lepe utakmice” gledaju u Srbiji.

“Posebno sam motivisan protiv Urugvaja, jer su glasali za članstvo Kosova u Interpolu”, istakao je.

O održavanju Svetskog prvenstva razgovarao je i sa čuvenim fudbalerom Dejanom Stankovićem.

“To je bila Ciprasova ideja, on sada kaže da je moja, nema veze navikao sam da sam za sve odgovoran. Borićemo se za to, da izgradimo stadione u Vranju, Leskovcu, da u međuvremenu izgradimo sedam, osam stadiona, i u Nišu i u Novom Sadu”, najavio je Vučić.

Ističe, da je „pravi cilj” izgradnja stadiona da ljudi imaju negde da igraju, da se bave sportom i da Srbija bude još uspešnija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com