Društvo

“I JA SE BORIM” – za decu obolelu od raka!

15. FEBRUAR – Svetski dan dece obolele od raka, obeležava se i ove godine u centru Niša u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

U više od 40 gradova širom Srbije, na ulicama i trgovima biće organizovana akcija “I JA SE BORIM”. Niš akciju organizuje na centralnom gradskom trgu od 12 do 14 sati. Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Foto: NURDOR

NURDOR će uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, obeležiti ovaj značajan datum. Svi su pozvani da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

Foto: NURDOR

“Pozivamo sve vlasnike niških kafića da podrže akciju, da 15. februara, u peridu od 12 do 14 sati, da se u svim kafićima kafa plaća slanjem sms-a na 1150. Cena sms je 100 dinara, a sav novac odlazi za izgradnju dečije Klinike u Nišu”, ističu u NURDOR-u.

Kupovina magnetića na štandu NURDORA u Nišu takođe je način kako može da se pomogne.

“Kada poklonite sitnicu iz NURDOR asortimana, učinili ste nešto veliko za decu obolelu od raka, nešto lepo za prijatelje i nešto dragoceno za sebe, i bićete ponosni jer ste učinili pravu stvar”, kažu aktivisti ovog udruženja.

NURDOR je krajem prošle godine otpočeo radove na drugoj fazi projekta izgradnje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici Kliničkog centra Niš. Slede unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, završetak se očekuje sredinom marta ove godine. Treća faza projekta je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara.

Foto: NURDOR

Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Traje akcija koju je pokrenuo časopis Halo oglasi.

15. februara osim u Nišu akcije NURDOR-a biće održane i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Topoli, Aranđelovcu, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Žablju, Lebanu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru i Vrnjačkoj Banji.

Foto: NIške Vesti; arhiva

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstičemo kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

Ovako je bilo ispred Tržnog centra Kalča, februara 2016. godine.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=Yx0DrKKhVsQ

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com