DruštvoZdravlje

I Hrvatski mediji o “čudesnom” poduhvatu niških lekara: “Zaslužuju da ih proglasimo hitom dana, ili hitom meseca!” (VIDEO)

Vest da su niški lekari posle 100 dana rada i 12  uzastopnih radnih vikenda, eliminisali sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije, odjeknula je kao bomba u svim medijima. Za ovaj poduhvat zainteresovali su se i hrvatski mediji i nazvali ga “čudesnim” i istakli da oni zaslužuju da ih proglase “hitom dana”, ako ne i “hitom meseca”.

“Nekako smo to shvatili svi vrlo ozbiljno od početka do kraja, svi od lekara do sestara, higijeničara”, rekao je za hrvatski RTL Aleksandar Kamenov, kardiohirurg bolnice u Nišu.

I Žana Petrović, medicinska sestra potvrđuje da su ovih 12 nedelja koje su radili kako bi smanjili listu čekanja doživeli potpuno isto kao da su radni dani.

I Index rs je posvetio veliku pažnju niškim lekarima u tekstu “Doktori iz Niša radili 12 vikenda bez plaće, ukinuli čekanja. “Nije novac najvažniji””.

Slobodna Dalmacija piše: Kao u doba udarnika: liječnici Klinike za kardiokirurgiju radili besplatno 12 vikenda i ukinuli listu čekanja

Čestitke su stigle i od predsednika svetske zdravstvene organizacije.

Na ovo dostignuće lekara nije ostao imun ni Novak Đoković koji je uputio čestitke ovim divnim ljudima, koji nisu zaboravili šta je njihov poziv i da je ljudski život preči od svega.

Zaposleni u ovoj klinici su radili bez finansijske nadoknade i ističu da će ponoviti rad vikendom ukoliko u budućnosti ponovo dođe do većeg broja pacijenata koji se ne mogu operisati radnim danima. Sada se na niškoj kardiohirurgiji na operaciju čeka maksimalno 15 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sve je ovo lepo i humano…samo nemojte Tedros da nam čestita na tome…znamo ko je i šta je i kako se pokazao 2020-2021…samo budite oprezni molim Vas

  2. Sve pohvale ovom divnom kolektivu na celu sa prof.dr Milicem.
    Licno me je operisao,osecala sam se kao da sam u nekoj svetskoj klinici.Uredno,besprekorno cisto,sve pod kontrolom,prosto nestvarno.Hvala divnom osoblju na celu sa dr.Milicem.
    Jedinstven,neponovljiv VELIKI COVEK I STRUCNJAK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com