Izbori 2020Politika

Perišić: Najmanja izlaznost od 2014. godine, Niška Banja prednjači 56%

I dok su građani Niša koji su danas izašli na izbore izrazili očekivanja da će posle ovih imati bolji život, samim tim i bolji standrad, neko posao, političari koji su na listama svojih stranaka obećavaju da će bolje raditi. Partije koje su činilie vlast očekuju da će im građani ponovo dati poverenje, dok su opozicione stranke sigurne da glasači treba da uzmu stvar u svoje ruke i tako kroje svoju i budućnost svoje dece.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i nosilac liste za Niš Srpske napredne stranke rekla je prilikom glasanja da očekuje pobedu na svim nivoima. Prema njenim rečima Srpska napredna stranka to zaslužuje, naš grad to zaslužuje i svi mi koji živimo u njemu.

“To koliko će nas glasati i koliko će nas izaći na birališta, pokazuje koliko smo sazreli kao društvo. Zaista očekujem ubedljivu pobedu i da posle 20 sati označimo novi početak koji je, zapravo, nastavak onoga što smo do sada radili, ali u jednom drugačijem duhu i timskom radu. U Nišu očekujemo ubedljivu pobedu u svih pet gradskih opština i naravno i na nivou grada”, istakla je Sotirovski.

 

Ona je kazala da ovi izbori jesu drugačiji od prethodnih, s obzirom na to da je cenzus smanjen na tri posto, pa će i mnoge druge stranke imati mogućnost da uđu u lokalni parlament.

“To šarenilo će nam dati mogućnost da, možda, drugačije i bolje radimo u narednom periodu i da završimo mnogo toga što je započeto. Mnogo toga je započeto, država je puno pomogla i sada je ovo samo sled nekih prirodnih okolnosti da nastavimo tamo gde smo stali. Za dve godine nas očekuju predsednički izbori, a do tada mora marljivo i predano da se radi pre svega zbog nas samih“, kazala je Dragana Sotirovski.

 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da od ovih izbora očekuje potvrdu ispravnosti puta kojim su išli i rezultata koje smo postigli.

“Očekujem i podršku za sve ono što nas očekuje u naredne četiri godine kada je u pitanju izgradnja naše zemlje i izgradnja našeg grada i da Niš postane još veće gradilište, puno rešenih problema od vodovodne, kanalizacione i putne infrastrukture. Da grad dobije nove vrtiće i sve ono što je značajno u oblasti javnih finansija, u oblasti javnih investicija i uspešnost javnih poslova. Jednom rečju očekujem nastavak svih dobrih i pozitivnih stvari koje su se dešavale i konačni otklon od siromaštva za ostatkom zemlje. To znači da u naredne četiri godine očekujem veliki razvoj našeg Niša“, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović neposredno posle glasanja.

Zvezdan Milovanović, poverenik Srpske napredne stranke za Niš izrazio je nadu da će Nišlije ponovo da daju podršku Srpskoj naprednoj stranci jer SNS ima Aleksandra Vučića, SNS ima postignute rezultate i ima planove za naredni period od 4 godine.

„Prioriteti za naredni period su nam stabilna vlast i koninuiran i stabilan razvoj zemlje. Iskreno se nadam da će ovog puta skupštinski i organi izvršne vlasti jako brzo biti konstituisani jer smo imali pauzu od tri meseca zbog korone i moramo što pre da nastavimo započeti razvoj i Republike Srbije i grada Niša. Kada je Niš u pitanju zadatak nam je da samo nastavimo ovo što smo započeli. Imamo fabrike, nove fabrike koje su u izgradnju, a posebnu pažnju moramo da posvetimo infrastrukturi u sredinama koje su udaljene od centra grada, a to su periferija grada Niša i seoska sredina“, istako je Zvezdan Milovanović, poverenik Srpske napredne stranke za Niš.

Dr Mile Ilić, nosilac liste SPS za grad Niš smatra da će građani da daju veliku podršku listi Socijalističke partije i da u Gradu Nišu budu druga politička snaga po rezultatima ovih izbora.

“I do sada je bila takva situacija i nadamo se da će tako i ostati jer se ništa nije promenilo u našem radu. Mi smo pokazali  jednu postojanost, da smo pouzdani koalicioni partneri. Podsetili smo građane na period devedesetih godina kada smo mi dominantno vršili vlast, a kako je rađeno i urađeno u ovom gradu, tada je upravo započeta i u najvećoj meri ostvarena koncepcija Niša kao modernog evropskog grada. Pred birače smo izašli sa tezom da treba da okončamo taj koncept i mislim da će nam građani dati podršku u meri u kojoj to zaslužujemo i da ćemo i dalje biti koalicioni partner najačoj političkoj stranci. Verujem da ćemo da realizujemo najmanje desetak programskih opredeljenja koja su vrlo realna i vrlo konkretna i sa kojima smo upoznali građane“, kaže dr Mile Ilić dodajući da su ovo bili izbori bez kampanje jer se on ni jednom nije pojavio ni na jednoj televiziji, nisu imali političke skupove, kao ni bilborde po gradu.

Dragoslav Ćirković, nosilac liste „Niš moj grad“, kazao je da je očekivao da ovi izbori budu praznik, ali danas oni to nisu jer je Srbija, izgleda, debelo podeljeno društvo.

“Očekujem da nakon ovih izbora ta politička nestabilnost koja je očigledna, nestane, jer neki su izašli na izbore, neki nisu, neki su bojktovali pola liste, ali svakako to ukazuje na to da u Srbiji polako počinje jedna politička turbulencija. Očekujem da se nakon ovih izbora političko tlo smiri i da počnemo da se bavimo ozbiljnim problemima koji se zovu život”, rekao je Ćirković.

On je istakao da su mnogi gradovi jako odmakli od Niša poput Novog Sada u kome je budžet 29 projektovanih milijardi, a u Nišu 11, privredni subjekti u Novom Sadu su tri puta veći nego u Nišu, zaposlenost u Novom Sadu je 2,3 posto veća nego u Nišu i to ukazuje da Niš, odnosno jug Srbije, daleko zaostaje.

“Verujem da ćemo kao lokalna grupa građana nametnuti teme koje će pokazati da je Niš važan politički subjekat i da treba da bude regionalni centar za Jugoistok Srbije, da bude, pre svega, svetionik demokratije, da bude normalno uređeno društvo gde se ljudi poštuju i uvažavaju i gde je privreda broj jedan, pored kulture i ostalih subjekata. Mislim da je vreme da se okrenemo sebi kao lokalna priča. Osim toga nedopustivo je da u ministarstvima u Beogradu nema nikog iz Niša i vreme je da shvatimo da Aleksandar Vučić ne može da bude gradonačelnik Niša“, rekao je Ćirković.

I Pokret “Ne damo Niš” učestvuje na lokalnim izborima, a jedan od osnivača Bojan Avramović kaže:

„Očekujem da se posle ovih izbora Niš okrene sebi i da građani svojim glasom kroje budućnost ovog grada i zemlje. Očekujem da nakon izbora krenemo u borbu da Niš bude ono što je bio pre 40 godina, da aktivno učestvuje u političkom i društvenom životu, da ne bude skrajnut, ne samo Niš nego cela jugoistočna Srbija. Sa takvim programom smo izašli pred birače i očekujemo da su Nišlije to prepoznale“.

Zoran Perišić, Šef odborničke grupe SNS-a i član predsedništva kaže da je oko animiranja glasača najviše povukao podmladak stranke.

“Imam podatke da je oko 19:30 izlaznost bila oko 43%, što bi do 20 sati bilo i očekujem 45-46%. Niška Banja prednjači u izlaznosti čak 60%, dok Opština Crveni Krst beleži 50%. Beležimo najmanju izlaznost od 2014. godine”, rekao je Perišić.

On očekuje bolje rezultate SNS-a u odnosu na izbore 2016. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dajte bre nekog obrazovanog čoveka iz Niša, batalite analfabete iz nedođija, kao što je Spance – JKP MEDIJANA SE SMEJALA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com