Virus KoronaZdravlje

I dalje određeni broj ugostiteljskih objekata ne poštuje mere Vlade. Od danas rigoroznije kontrole

Epidemiološka situacija u regionu nije zadovoljavajuća. Oko Srbije se pravi određeni prsten onih zemalja koji imaju veliki broj zaraženih kovidom. Ono što zabrinjava je što se i kod nas situacija menja na gore. To sve znači da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da bi smo trebali da se pridržavamo svih mera, ocenila je gradonačelnica Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski.

Od danas počinje primena nove mere Kriznog štaba – svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima mogu da rade do 23 časa. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje, poručuju nadležni.

 

“Situacija se menja iz časa u čas i mi ćemo već u ponedeljak imati Štab u Nišu kako bismo možda još neke mere uveli”, najavila je Sotirovski.

Ono što je dobro jeste da smo pohvaljeni od premijerke Srbije Ane Brnabić da smo grad u kojem se koriste maske. Ono što nije dobro jeste činjenica da i dalje imamo određeni broj ugostiteljskih objekata koji ne poštuju mere Vlade Srbije.

“Ne poštuju se pre svega epidemiološke mere o broju ljudi u zatvorenom prostoru, zatim o njihovoj fizičkioj distanci, pa se čak ne poštuje ni uredba Vlade o radnom vremenu. Juče je ta uredba promenjena, a Grad Niš prati uredbe Vladbe, tako da je radno vreme za sve ugostiteljske objekte sada do 23 časa. To znači da će naša Komunalna milicija od danas kontrolisati i biti rigoroznija u sprovođenju mera”, istakla je Sotirovski.

Ona je pozvala građane da prijave sve ono što uoče na terenu, bilo da je reč o vozačima taksi službi koji ne nose maske, gradskog prevoza, zaposlenih u ugostiteljskim objektima, kako zdravstvene radnike ne bi ponovo doveli u situaciju koju su imali marta meseca kada su radili 24 sata.

Od danas je u funkciji poseban broj 064/88 11 405 na koji građani mogu preko aplikacije Vajber da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je koji su postigli građani, jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com