Društvo

I crteži niških mališana na trgu u Bolonji u misiji humanosti

Tokom oktobra  na glavnom trgu u Bolonji organizovana je prodajna izložba hiljade crteža iz celog sveta. Na ovaj način biće obezbeđena sredstva za proširenje smeštajnih kapaciteta Roditeljske kuće u Bolonji. Roditeljska kuća pruža besplatan smeštaj porodicama dece obolele od raka sa Balkana i Italije – dakle i mališanima iz Srbije. Među crtežima koji su izloženi na trgu u Bolonji i čekaju nove vlasnike u ovoj humanitarnoj misiji nalaze se i crteži mališana iz niških vrtića PU ‘’Pčelica’’ koja se pridružila ovoj akciji.

AGEOP iz Bolonje organizuje ovu veliku humanitarnu misiju, a NURDOR koji već 12 godina sarađuje sa ovom organizacijom pomaže realizaciju projekta Crtežima do roditeljske kuće.

Mališani Predškolske ustanova ‚‚Pčelica“ priključili su se kampanji ‚‚Najveći crtež na svetu“. Kampanju je u Srbiji organizovalo Udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ciljem da se prikupe sredstva namenjena izgradnji roditeljske kuće u Bolonji jer je Udruženje iz ovog grada AGEOP pomoglo, kada je to bilo najpotrebnije, i NURDOR-u.

Foto: JPU „Pčelica“

‚‚Decu od malih nogu učimo humanosti tako da smo se priključili toj akciji, a deca iz svih naših 26 vrtića su to sa oduševljenjem prihvatila. Aktuelna boja je bila žuta tako da su svi  crteži divni i sunčano žuti. Napravili smo izbor i poslali smo crteže NURDOR-u“ – kaže  Svetlana Mitić, direktorka JPU ‚‚Pčelica“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close