Društvo

HVALA ALEKSA! Igračke stigle do dece u Sigurnoj kući i NURDOR-u

Aleksa Dimitrijević, devetogodišnjak velikog srca, predao je danas svoje igračke deci koja borave u Sigurnoj kući i NURDOR-u, a za uzvrat šestoro dece iz Sigurne kuće napravilo je na radionici sliku na kojoj su otisci njihovih dlanova. Zahvalnicu Aleksi uručili su i volonteri NURDOR-a.Ova humanitarna akcija organizovana je uz pomoć redakcije Niških Vesti.

Želja jednog mališana da pokloni svoje igračke onima koji nemaju i koje će igra sa njima obradovati, počela je da se ostvaruje kada je mama Alekse Dimitrijevića, Nadežda, pozvala redakciju Niških Vesti tražeći pomoć u povezivanju sa ovim dvema ustanovima. Ideja je bila da se mališani obraduju pred najradosniji hrišćanski praznik Uskrs.

Uz prisustvo mnogih medija, danas je bilo i svečano i dirljivo u niškoj Sigurnoj kući gde trenutno boravi šest mama i isto toliko dece. Oni su dobili puno igračaka koje je Aleksa, kako kaže, prerastao.

Aleksa sa igračkama koje je poklonio

“Pošto imam puno igračaka odlučio sam da ih poklonim, a mama i tata su mi pomogli da izaberem kome da ih poklonim. Mislio sam da ta deca zaslužuju da ih imaju jer su žtrve nasilja i igranjem sa mojim igračkama osećaće se bolje,” kazao je Aleksa prilikom predaje igračaka u prostorijama niške Sigurne kuće.

Primajući Aleksin poklon u ime Sigurne kuće, direktorka Sonja Šćekić naglasila je da svaka pažnja mamama i deci koja borave ovde puno znači, a posebno su svi dirnuti gestom devetogodišnjeg dečaka.

“Odlučili smo da na radionici i mi napravimo poklon za Aleksu. Deca su uradila sliku koju smo uramili, a na njoj su otisci dlanova dece koja trenutno ovde borave. Dobro vaspitanje polazi iz kuće i sigurni smo da ovo neće biti poslednja humanitarna akcija koju će Aleksa pokrenuti, a ovaj dar će biti sećanje na prvu”, kazala je Sonja Šćekić.

Sonja Šćekić, Aleksa Dimitrijević i Nadežda Dimitrijević

Prvenstvo u izboru igračaka imalo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Trenutno u roditeljskoj kući u Nišu borave tri porodice, a u njihovo ime Aleksi su se zahvalili volonteri ovog udruženja, Dana Mitrovska i Aleksa Janković.

Oboje volontera su kao deca oboleli od karcinoma i izlečili se.

“Odabrali smo uglavnom plastične igračke zbog toga što deca na Klinici borave pod specifičnim uslovima i imaju nizak imuniteti, što uključuje redovnu dezinfekciju zbog njihove bezbednosti. Na igračkama ne sme da bude virusa, bakterija i prašine”, rekla je Niškim vestima Mitrovska.

Zahvalnica NURDOR-a

Dobrota u rečima stvara poverenje, dobrota u mislima dubinu, a dobrota u davanju ljubav. Aleksa Dimitrijević je danas nekoj deci podario čistu ljubav.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com