DruštvoVirus Korona

HUMANOST NA DELU: Učenica GTŠ “Neimar” šije maske za svoje sugrađane

Učenica četvrtog razreda Građevinske tehničke škole „Neimar“ Jelena Todorović odlučila je da u ovim kriznim trenucima ne sedi skrštenih ruku, već se kao volonterka odazvala Štabu za vanredne situacije. Pored učenja i redovnih aktivnosti, Jelena zajedno sa majkom šije zaštitne maske i prosleđuje ih onima kojima je potrebna.

Jelena je pokazala humanost, ali je njoj punu podršku dala i škola, koja joj je donirala materijal koji će ova vredna devojka upotrebiti za izradu preko 500 zaštitnih maski.

„Veoma smo ponosni na našu učenicu koja na ovaj način pomaže našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Mi smo u dogovoru sa njom i njenom majkom donirali potrebnu opremu, odnosno materijal koji je potreban za izradu zaštitnih maski. Očekujemo da za dva dana bude sašiveno preko 500 maski, koje ćemo dalje distribuirati onima kojima su one najneophodnije.U ovu humanu akciju uključiće se i nastavnica srpskog jezika Snežana Lazić, koja takođe šije zaštitne maske“, kaže direktor škole Sreten Vasić.

Pored ove akcije, škola pomaže i učenicima koji zbog nezavidne materijalne situacije ili tehničkih mogućnosti nisu bili u stanju da prate nastavu na daljinu. Škola obezbedila materijal za zaštitne maske, ali i tablet-računare za učenike.

„Кada je u pitanju rad škole u ovim vanrednim okolnostima, moram da izrazim zahvalnost nastavnicima koji su veoma ozbiljno i profesionalno shvatili ovakav način rada na daljinu, pohvaljujem i učenike za koje imam informaciju da su veoma aktivni kada je rad u pitanju. Uspeli smo da se prilagodimo, da ublažimo nevolje koje su nastale. Za učenike koji nemaju tehničke mogućnosti, obezbedili smo tablet-računare koje im pozajmljujemo, za pojedine učenike štampamo materijal koji mogu preuzeti u školi, a s obzirom na probleme u prevozu, od sutra ćemo takvim učenicima početi da šaljemo materijal poštom, kazao je Vasić.

U ovoj školki ističu da svi roditelji ili učenici ukoliko im je potrebna pomoć psihologa, mogu da se obrate svakog radnog dana od 11 do 13 časova na telefon 063/19-33-556, kao podrška učenju i snalaženju u ovoj specifičnoj situaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com