Sport

HUMANITARNO takmičenje “Plivajmo za Acu” na bazenima u Čairu

Humanitarno plivačko takmičenje “Plivajmo za Acu” biće održano u sredu 26. juna u 18 sati na zatvorenim bazenima u Sportskom centru “Čair” .

Ovo takmičenje je prikupljanje sredstava za lečenje Aleksandra Jovanovića (20) plivača niškog Plivačkog kluba “Sveti Nikola”.

Jovanović je nekoliko puta je bio državni prvak, a plivanjem se aktivno bavio dvanaest godina, sve dok nije saznao za dijagnozu malignog tumora kostiju na kolenu, od koga je i oboleo.

Nakon operacije kada mu je odstranjena kost nakon čega je izdržao šest ciklusa hemioterapije i kada je mislio da je sve završeno, bolest se nažalost vratila. Tumor je ovoga puta agresivniji i napada druga tkiva. Posle i druge operacije, Aleksandru su utvrđene metastaze na oba plućna krila. Aleksandar danas prolazi drugi ciklus hemioterapije a čeka i novu operaciju.

Aleksandaru koji sve odlično podnosi, potrebna je naša pomoć kako bi se prikupila sredstva za njegovo lečenje u inostranstvu koje puno košta. Akciju za pomoć pokrenula je i organizacija “Budi human” gde slanjem SMS svi možemo da pomognemo.

Pozvani su svi klubovi, sportisti, prijatelji sporta i ljudi dobrog srca, da dođu u sredu 26. juna na bazen “Čair” i pomognu da se ovaj mladi Nišlija izleči.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com