DruštvoKultura

HUMANITARNO IZVOĐENJE PREDSTAVE „MAMIN DAŠAK U SVEMIRU“: Mladi glumci pomažu osobama sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš će u ponedeljak 3. decembra u Pozorištu lutaka odigrati predstavu  “Mamin dašak u svemiru”, a sav prihod od prodaje ulaznica otići će udruženju “Iz kruga”. Nišlije velikog srca na ovaj način mogu da pokažu svoju humanost, da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i da uživaju u predstavi za koju se uvek tražila karta više.

Početak predstave zakazan je za 19 časova. Karte se mogu nabaviti u agenciji “Travego” po ceni od 200 dinara, kao i na blagajni Pozorišta lutaka, na dan igranja predstave od 17 časova. Na samom ulazu biće postavljena i donatorska kutija za sve one koji budu želeli da daju i  dobrovoljni prilog.

Inače, cilj udruženja „Iz kruga“ je da kroz psihološku i besplatnu advokatsku pomoć pomogne osobama sa invaliditetom, a pre svega ženama, koje trpe neki od oblika nasilja i diskriminacije.

Podsetimo,  predstava “Mamin dašak u svemiru“ svoju premijeru imala je oktobra, a  na nedavno održanom festivalu u Novom Sadu, osvojila sedam nagrada, od čega i priznanje za najbolju predstavu u celini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com