Društvo

Humanitarni turnir u šahu za decu uzrasta do osmog razreda

Šahovski klub “Prvak” iz Niša održaće u nedelju 20.1.2019. sa početkom od 11,00 časova, Humanitarni turnir u šahu za decu uzrasta do osmog razreda. Svi zainteresovani mladi šahisti za učešće na turniru mogu se prijaviti do subote, 19. januara, do 20 časova na telefon 060 5541985 poslati ime, prezime, školu, odeljenje.

Kako navode iz Šahovskog kluba “Prvak”, celokupna upisnina, koja nije određena, već svaki učesnik donira po svojoj želji i mogućnostima, biće predata Kliničkom centru Niš – Dečijem onkološkom hematološkom odeljenju.

Turnir će se održati u kafani Žmara u zasebnoj prostoriji koja se koristi samo za proslave (ulica 23. Brigade u Brzom Brodu), svečano će ga otvoriti narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević, a takmičari moraju doći najkasnije do 10,40 časova.

Tempo igre je 10 minuta po igraču, igraće se pet kola po švajcarskom sistemu, FIDE pravila sa dodatkom za ubrzani šah.

“Šahovski klub je obezbedio za najbolje plasirane: Pehar za pobednika i pobednicu turnira, medalje za osvojeno prvo, drugo i treće mesto (zlatna, srebrna i bronzana) za svaki razred pojedinačno, ukupno 27 medalja. Organizator turnira obezbediće sokove, kafe i druga posluženja za decu i roditelje, kao i za druge goste koji žele da se pridruže ovom dogadjaju i tako uzmu učesće ovoj akciji prikupljanja sredstava i poruke da mislimo jedni na druge”, navode iz Šahovskog kluba “Prvak”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com